|
Ispanaklı Enginar Graten |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49741
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2010
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
350 gram ıspanak
250 gram konserve enginar kalbi
50 gram soğan
50 gram Bizim Mutfak Teremyağ
100 gram taze kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı çeşni
toz kırmızı biber
tuz, karabiber
Ispanakları haşlayıp süzdükten sonra blenderden geçirin. Enginar kalplerini ikiye bölerek Teremyağında soteleyin. Tuz, çeşni ve karabiber ilave edin. Ispanağı ısıya dayanıklı bir servis tabağına alın. Üzerine enginar kalplerini dizip dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin. Kaşar peynirler eriyene kadar sıcak fırında birkaç dakika pişirin.
|
Ispanaklı Enginar |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180119
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2024
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
50 gr İçim Üçgen Peynir
30 ml İçim Süt
50 gr ıspanak
1 çorba kaşığı İçim Labne
Karabiber ve tuz
1 tutam dereotu, doğranmış
Enginarları dörde bölün, derin bir tencerede içerisine tuz atılmış suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandığı anda sudan alın biraz diri kalmalarına dikkat edin. Aynı suda 4 dakika ıspanakları haşlayın. Sudan alıp biraz dinlendirdikten sonra kabaca doğrayın.
İçim Süt, İçim Labne ve İçim Üçgen peynirleri mutfak robotundan geçirin ve pürüzsüz hale getirin. Baharatları ve dereotunu ekleyip karıştırın. Enginarları ve ıspanakları hazırladığınız karışımla iyice karıştırın. Çukur tabaklara alıp servis yapın.

|
|