|
Ispanaklı Erişte |
|
atılgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc33086
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı erişte
1 küçük demet ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 dilim beyaz peynir
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Soğan ince kıyılır, sıvıyağda pembeleştirlir. Üzerine ince kıyılmış ıspanak ve rende domates eklenir. Solana kadar pişirilir, tuz eklenir, ateşten alınır. Ilıyınca ufalanmış peynir katılır. Haşlanmış eriştenin üzerine bırakılır.
|
Ispanaklı Erişte |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc74324
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erıste makarna
1 demet ıspanak
Tuz
1-2 diş sarımsak
Önce makarnayı haşlayalım.Bunun için 7-8 su bardağı suya 1 çay kaşığı tuz atıp kaynatalım. Sonra da kaynayan suya erişte makarnayı salıp, 8-9 dakika kadar haşlayalım. Süzdürüp, bir kenara koyalım.Bu arada da ıspanakları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında doğrayalım. İyice yıkayıp süzmeye bırakalım. Öte yandan geniş ve derin bir tavaya yağ koyup, erir erimez dövülmüş sarmısakları ekleyip, şöyle 1 dakika kadar kavuralım. Böylece sarmısağın aroması yağa geçmiş olur. Hemen üzerine soğanları aktaralım ve soğanlar iyice sararıncaya kadar 2 dakika kavuralım.ıspanakları ilave edip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyelim. En sonunda tuz ve karabiberle beraber krema ve makarna suyunu da katalım ve 2-3 dakika kaynatıp, ocağın altını söndürelim. Bir tarafta bekleyen erişte makarnamızı da bu sosun içine aktaralım karıştırıp, servise sunalım.
|
Ispanaklı Erişte |
|
baraka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc129489
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017
836 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erişte makarna
500 gr ıspanak
1 soğan
3 diş sarımsak
3 sosis
2 yumurta
1.5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Erişteyi paket üzerindeki tarife göre haşlayın. Suyunu süzdürün. Geniş bir tencereye yağı aktarın. İnce doğradığınız soğanı hafifçe kavurun. Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın. Sosisleri dilimleyin. Sarımsakları ezip, tuz ile birlikte hepsini harmanlayarak kavurun. Haşladığınız erişteyi yağladığınız fırın kabına alın. Üzerine ıspanaklı karışımı ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpin. Yoğurt ile yumurtaları karıştırın. Kaşar peynirinin üzerine iyice yayıp kalan peyniri üzerine serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.
|
Ispanaklı Erişte |
|
şen saz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2015
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133812
Gönderme Tarihi: 02.May.2018
837 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erişte
500 gr ıspanak (2 bağ )
1 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet sosis
2 yumurta
1.5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Erişteyi makarna haşladığınız gibi haşlayın. Suyunu süzdürün.
Geniş bir tencerede yağı kızdırın. İnce ince doğradığınız kuru soğanı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Ispanakları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
Sosisleri baklava dilimleri şeklinde dilimleyin. Sarımsakları ezip, tuz ile birlikte hepsini harmanlayarak az bir sıvı yağda kavurun ve ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Haşladığınız erişteyi yağladığınız fırın kabına dökün ve düzgünce yayın. üzerine ıspanaklı karışımı ilave edin.
Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpin.
Yoğurt ile yumurtaları karıştırarak çırpın ve kaşar peynirinin üzerine döküp iyice yayın kalan kaşar peynirini de en üstüne serpin.
180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.
|
|