|
|
Ispanaklı Erişte Yapımı |
|
Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15990
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
2,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 demet ıspanak
yarım kg. un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır.
Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayrılır. Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra üst üste konur yarım santim kalınlığında kesilir.
Kuru ve sıcak ortamda kurutulur. Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır.
|
Ispanaklı Erişte Yapımı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167681
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ıspanak püresi
3 orta boy yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Ispanak püresi için;
200 gr. kadar ıspanak
1 küçük çay bardağı (75 ml) (su ile pişirip püre yapın)
Ispanak, yumurta ve tuzu iyice karıştırıp, kontrollü bir şekilde un ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Bezelere ayırıp en az 1 saat dinlendirin. Bolca un ile yufkaları açın. İster güneşte, ister bir tavada, isterseniz de benim gibi sacda çok hafif pişirip istediğiniz şekil ve boyda kesebilirsiniz. Biraz nemi gittikten sonra mümkünse erişteleri evde kurutun.
|
|
Ispanaklı Erişte Yapımı Tarifleri Turşular Konserveler
|
|