Tavuk göğsünün temizlenmesi: Keskin bir bıçakla tavuk eti kemiğinden kazınarak ayrılır. Tavuk kafesi tamamen çıkartılır. Derisi üstünde kalıp zedelenmemesi gerekir. Etin kaim olan yerleri bıçakla ince biftek gibi kesilip etin az olduğu bölgelere konup tavuk göğsü kemiksiz bir kare şekline getirilir.
Ispanaklar ayıklanıp bol suda birkaç kez yıkanıp, küçük küçük doğranır. Havuç kazınıp ufak ufak doğranır. Soğanın kabuğu soyulup incecik kıyılır. Tavaya yağ konup doğranmış soğan kavrulur.
Havuç ve tuz katılarak kısık ateşte bir miktar kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, üzeri kapakla örtülüp pişirilir. Ispanaklar yumuşayınca ateşten alınır. Fazla suyu süzdürülür.
Yumurtalar da bir kap iyice haşlanıp suyu süzdürülür. Kabuklan soyulur.
Tavuk göğsünün üzerine uzunlamasına ıspanaklı iç yaydırılır. Haşlanmış yumurtalar uzunlamasına ortadan ikiye bölünür. Yumurtalar göğsün üzerine uzunlamasına sıralanır. Göğüs dikkatlice içindeki malzeme dışan taşınlmadan rulo şeklinde sarılır. Tavuk rulosu kalın bir iple rosto gibi sıkıca sarılır.
Bir tencereye yerleştirip az bir su ile kısık ateşte döndüre döndüre pişirilir. Veya mini fırında pişirilir.
Piştikten sonra ipler kesilip çıkarılır. İnce ince dilimlere bölünüp yanında bir garnitürle servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc55083
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
2,879 defa indirildi / yazdırıldı
Emine Beder
2 tavuk göğsü (kemiksiz)
1 orta boy soğan
1/2 kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (ıspanaklar için)
arzuya göre 2 adet sosis (haşlanmış)
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı salça
1 yumurta
kızartmak için sıvı yağ
tuz
karabiber
Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim. İspanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harç yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış sosisi yerleştirip diğer kenarı üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım. Göğüs etini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa batırıp çıkararak kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü, sık sık çevirerek üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartalım. Göğüs etini fırın kabına alalım. Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip fırın kabına boşaltalım göğüs etinin üzerine kaşar rendesi serperek 220°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.