Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Ispanaklı Gözleme (8 adet - 119,357 defa bakıldı)

Ispanaklı Gözleme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Gözleme

Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Kavaklıdere Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc72683
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
2,100 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
Biraz tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tuz ve karabiber

2 su bardağı ılık suyun içerisinde kuru mayayı eritin.Bir kabın içine bu karışımı alın ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Elde ettiğiniz hamurun üzerini kapatın ve mayalanmasını bekleyin.Ispanakları doğrayın ve haşlayıp süzün.Küp şeklinde doğradığınız soğanı bir tavada kavurun.Tavaya salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyin.Üzerine haşlamış olduğunuz ıspanaklarıda ekleyip 5-10 dk. kadar kavurun.Mayaladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartıp elinizle yuvarlayın.Bu bezeleri oklavayla açın.Açtığınız hamurların içine ıspanaklı harçtan koyun ve dört köşesinden kapatın.Hazırladığınız gözlemeyi teflon bir tavada çevirerek pişirin.Pişirdikten sonra üzerini bolca yağlayın ve sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021


Ispanaklı Gözleme

Nakip
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc100921
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
1,780 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr un
2 bardak su
2 tutam tuz
1 kg ıspanak
2 tutam kırmızı biber
1 tutam karabiber
2 adet soğan
1 çorba kasesi kavrulmuş kıyma
1 paket margarin

Öncelikle un ve suyumuzu az tuz ekleyerek yoğuruyoruz hamur kıvamına geldikten sonra hamuru dinlenmesi için bırakıyoruz hamurumuz dinlenirken bizde bu esnada diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz ıspanağımız çok büyük veya çok küçük olmayacak biçimde doğruyoruz dağa sonra soğanımızı da aynı şekilde doğradıktan sonra tavaya koyup rengini alması için haşlıyoruz tuzunu kıymasını biberlerini attıkdan karıştırıyoruz rengini hafif aldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz o soğurken bizde bu esnada hamurumuzu su bardağı altı şeklinde hamurumuzu koparıp koparıp yuvarlıyoruz ve yuvarladığımız hamurların üzerine un sepiştiriyoruz koparılan hamurun yüzü kurumasın diye yoksa yufka haline gelmez yuvarlama işlemi bittikten sonra ilk yuvarladığımız hamuru oklava ile açıyoruz orta boy tepsi şeklinde sonra hazırladığımız malzememimizi hamurun yarısına seriyoruz ve hamurun diğer yarısını serdiğimiz malzemenin üzerine örtüyoruz ve kenarlarını elimizle sıkıyoruz pişerken açılmasın diye ve önceden ısıttığımız orta ateşdeki tavamıza yerleştirip pişiriyoruz arkası önü piştikten sonra margarin ile güzel bir biçimde yağladıktan sonra beklemeye bırakıyoruz çünkü aşırı sıcak olacaktır ıspanaklı diğerlerine göre daha sıcak oluyor diğer hamurlarıızın işlemlerinide bu şekilde yaptıktan sonra yiyebilirsiniz.



Ispanaklı Gözleme

hızır
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc75473
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021
2,185 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin;
1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
4-5 su bardağı un
Tuz
İçi İçin;
Yarım kilo ıspanak
1 çay bardağı Lor peyniri
1 adet soğan
Tuz
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağı

Önce maya suda eritilir.
Unun içerisine eklenir ve tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Biraz dinlenmeye bırakılır.
Soğan doğranır, ıspanaklar ayıklanıp doğranır ve suyu sıkılır.
İçine peynir de ilave edilir, az tuzla harmanlanır.
Hamurdan ufak parçalar kopararak merdane ile açılır.
Açılan hamurun içerisine harcı konulur ve kapatılır.
Teflon tava ısıtılarak hazırlanan gözlemeler altı ve üstü çevrilerek pişmesi sağlanır.
Çıkardıktan sonra üzeri tereyağı ile yağlanır.
Servise hazırdır.



Ispanaklı Gözleme

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158641
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
226 defa indirildi / yazdırıldı




İçi için:
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
200 gr beyaz peynir
Hamuru İçin:
1 kg un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz

İç malzemelerini pişirmek için iri olarak doğradığımız ıspanakları iyice yıkayın.
Ocağın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak soğanları kavurun.
Daha sonra rendelediğimiz sarımsakları ilave edin.
Ispanakları bu harcın üzerine alın.
İstediğiniz kadar baharatlarını da kattıktan sonra, beyaz peynir katalım.
Hepsini bir kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun.
Diğer yanda hamurumuzu yapmaya başlayalım.
Hamur malzemeleri derin bir kapta ılık su ilave edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Nemli bir bez örtülerek 15 dakika dinlendirilir.
Küçük bezelere ayırdığımız bezeler, bir merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açılır.
Ara sıra silkeleyerek fazla unu giderilir.
Açtığımız hamurun bir tarafına iç malzemesi konulur. Ve hamurun diğer tarafı iç malzemenin üzerine kapatılır.
Kenarlarını iyice bastırın ki açılmasın.
Gözlemelerimizi teflon tavada pişiriyoruz.
Pişerken yağ kullanmayın.
Piştikten sonra sıcak gözlemelerin üzerine tereyağı sürüyoruz.
Gözlememizin iki tarafını da güzelce kızartıyoruz.



Ispanaklı Gözleme

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175139
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
2 su bardağı taze ıspanak (ince doğranmış veya doğranmış)
1 su bardağı beyaz peynir (istediğiniz bir beyaz peynir çeşidi)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

İlk olarak hamur için unu bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ekleyin ve suyu yavaşça ekleyerek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar yoğurun.
Hamuru eşit büyüklükte parçalara ayırın ve her parçayı ince bir yufka şeklinde açmak için unlanmış bir zeminde merdane ile açın.
Açtığınız yufkaların içine beyaz peyniri ve ince doğranmış ıspanakları ekleyin. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
Yufkayı dikkatlice katlayarak yarıya indirin, böylece iç malzeme yarıya sarılır.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Katladığınız yufkaları bu yağda her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Yaklaşık 2-3 dakika her iki tarafı için yeterli olacaktır.
Gözlemeleri sıcak servis yapın.



Ispanaklı Gözleme

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176970
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024
222 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz
200 gram ıspanak
Yarım su bardağı lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir
Yarım kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber (damak zevkinize göre)

Ispanakları iyice yıkayın ve ince doğrayın. Kuru soğanı da ince doğrayın.
Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.
Sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Elde ettiğiniz hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Gerekirse azar azar su ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğunuz hamuru, streç filmle sarıp, 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru 6-8 eşit parçaya bölün. Her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurun yarısına ıspanaklı iç harcı paylaştırın. Üzerine lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peyniri serpin.
Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın.
Tava veya sacı hafifçe yağlayın ve ısıtın.
Hazırladığınız gözlemeleri önlü arkalı pişirin. Üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Pişen gözlemeleri sıcak servis yapın. İsteğe göre üzerine yoğurt veya soslarla servis edebilirsiniz.



Ispanaklı Gözleme

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177757
Gönderme Tarihi: 15.May.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilogram ıspanak
200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz
İsteğe bağlı olarak karabiber

İlk olarak ıspanakları iyice yıkayın ve ince doğrayın.
Bir karıştırma kabına unu, suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp dinlenmeye bırakın, bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
İnce doğradığınız ıspanakları bir tavada hafifçe soteleyin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Peyniri ufalayın veya ezin.
Dinlenen hamuru beze beze ayırın ve un serpilmiş bir zeminde açın. Açtığınız hamurun yarısına sotelediğiniz ıspanakları ve peyniri paylaştırın.
Hamurun boş kalan kısmını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın.
Tavada her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Pişen gözlemeleri sıcak olarak servis yapın.



Ispanaklı Gözleme

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180034
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024
157 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için:
Ispanak
Peynir
Baharat

Un, su, tuz ve zeytinyağını bir kaba koyup karıştırın
Ocakta ısıttığınız tavanızın tabanını kapalayacak kadar dökün
Gözlemenin pişmeye başladığı süreçte iç harcı olan malzemelerden biraz ekleyin
Gözlemenin yarısını iç harcı kapatacak şekilde diğer yarısına katlayın
Bir kaç saniye daha pişirip servis edebilirsiniz.







Ispanaklı Gözleme Tarifleri Hamur İşleri



(8 adet Ispanaklı Gözleme 119,357 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort