|
Ispanaklı Kek |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc984
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2006
8,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp. Kekin içinde ıspanak olduğunu anlamayacaksınız.
ML® Ispanaklı Kek için tıklayın
Fotoğraf "dağlı" tarafından gönderildi. 11.11.2020
|
Ispanaklı Kek |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8895
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
5,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak yaprağı püresi
Yarım su bardağı (100gr) süt
1 paket krem şanti
Ispanakların yapraklarını yıkayıp kuruladıkdan sonra, robottan geçirin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sodayı, vanilyayı, sıvı yağı ve ıspanak püresini ekleyin. En son unu ve kabartma tozunu ekleyin ve yavaş bir şekilde karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru döküp, önceden ısıtılmış orta hararetli(170-180 derecede) fırında 40-45 dakika içini çekene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuyunca kekimizi bir naylon iplik yardımıyla ikiye bölün ve kenar kısımlarını kesip alın. Kestiğimiz parçaları robota atıp ufalanmasını sağlayın. Yarım su bardağı sütle, krem şantiyi karıştırın ve ikiye böldüğünüz kekin arasına yarısını sürün. Kalanı da üzerine ve yanlarına sürün. Robottan geçirdiğiniz kekin kenarlarını süs olarak üzerine serpin.
ML® Nisan Keki için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.08.2022
|
Ispanaklı Kek |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5563
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006
3,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. ıspanak
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
vanilya
Ispanakları haşlayıp, suyunu elimizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, sıvıyağ ve ıspanak püresini ekleyin, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp karıştırın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ML® Mısırunlu Esmer Kek için tıklayın
|
Ispanaklı Kek |
|
yaren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73931
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
3,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağından biraz fazla ıspanak (kavrulmuş)
1 paket kabartma tozu (soğutulmuş)
1 paket vanilya (rondodan geçirlimiş)
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
Kreması İçin:
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yumurtayla şeker çırpılır. Diğer tüm malzemeler ilave edilir. Yuvarlak borcam tepsiye dökülür ve fırına verilir. Krem şanti hariç bütün malzeleri karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. 1 poşet krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır. Soğumuş kremanın içine ilave edilir.Hepsi tekrar çırpılır. Pişen kekin kenarları kesilip kare borcama alınır. Kekin üzerine krema sürülür.Kenarları kesilen kek rondodan geçirilir.Kremanın üzerine çekilmiş kekler dökülür.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 15.12.2021
|
Ispanaklı Kek |
|
azize
Aşçı
Kayıt: 02.06.2006
Mesajlar: 16 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc7230
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2006
3,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı erimiş margarin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
tuz
Ispanakları yıkayıp ayıklayın biraz tuzla beraber az haşlayın. Suyunu süzüp soğutun, soğuduktan sonra avucumuzda iyice sıkın hiç su kalmasın.Yumurtaları iyice çırtıktan sonra, soğurt, margarin, kaşar, kabartma tozu, mahlep, tuz, ve ıspanağı katıp karıştırın. En son unu azar azar ekleyere karıştırın, yağlanmış kek kalıbına dökerek 189 derece fırında pişirin.
ML® Siyah Beyaz Kek için tıklayın
|
Ispanaklı Kek |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68486
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı ıspanak püresi
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerini kaplamak için hindistancevizi
Karıştırma kabına öncelikle yumurta ve şekeri alıp çırpalım. Üzerine süt sıvıyağ ıspanak püresi (haşlanıp parçalayıcıdan geçirilmiş) limonu yıkayıp rende yapalım (yalnız dikkat edelim beyaz kısmına gelmesin rende acılık verir kekinize) kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip çırpalım. Bu arada kek kalıbımızı yağlayalım, kâğıt peçete ile her yerine yağ gelmesini sağlayalım. Kek kalıbımızın her yerine gelmesine dikkat ederek hindistancevizi ile adeta kaplayalım. Kek harcını hindistancevizli kalıbımıza alalım. 170 derecelik fırına verelim.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 15.12.2021
|
Ispanaklı Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102219
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2014
2,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
400 gram ıspanak yaprağı
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 bardak un
Yumurtaları şekerle karıştırıp iyice çırpın. Ispanak yapraklarını da zeytinyağı ile mikserden çırpın. Yumurtalı şekerli karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı içine bırakarak kek kıvamına gelen bu harcı yağlanmış, unlanmış kalıba dökün. 190 derecedeki fırında 40 dakika pişirip fırından alıp sıcak soğuk ikram edin.
|
Ispanaklı Kek |
|
kırmızı başlıklı kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc118915
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2016
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
125 gr margarin
200 gr ıspanak
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olana kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine erimiş yağ, vanilya, kabartma tozu ,ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir.
Kenarlarını kes. (yuvarlak kare vs.) Kenarlarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür. (kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
Fotoğraf "püre" tarafından gönderildi. 02.02.2021
|
Ispanaklı Kek |
|
egemen ulus
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc142200
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2019
1,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay bardağı ıspanak suyu
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ispanakları suda biraz bekleterek iyice yıkayın ve süzün. Ispanakları robottan geçirerek suyunu çıkarın. Tel süzgeçte süzerek bir çay bardağı ıspanak suyu elde edin. Püre halindeki ıspanaktan 2 yemek kaşığı kadarını keke koymak için ayırın.
Tüm malzemeyi karıştırarak keki hazırlayın. Yağlanmış kek kalıbına dökerek ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin ve servis edin.
|
Ispanaklı Kek |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140582
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
969 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un (1 bardak + 1/4 (çeyrek) bardak)
Öncelikle yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır.
Diğer malzemeler de sırasıyla eklenir, çırpılır.
En son püre halindeki ıspanak da ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
170 derece fırında pişirilir.
Piştikten sonra kekin kenarlarından bir parça ayırılıp soğuyunca ufalanır (kolay ufalamak için fırında biraz kurutabilirsiniz).
Daha sonra kekin dilediğiniz şekilde arasına ve üzerine krema sürerek, ayırmış olduğunuz kek kırıntıları ile süsleyin.
|
Ispanaklı Kek |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149261
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020
960 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 yumurta
2 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
1 limon kabuğu
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
İlk olarak ıspanakları yıkayın ve haşlayın. Haşlanmış ıspanakları püre haline getirin.
Geniş bir kaba yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpın.
Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Bir limonun kabuğunu rendeleyin. Beyaz kısımlarını rendelememeye dikkat edin.
Limon kabuğu rendesi ve ıspanak püresini karışıma ekleyin.
Son olarak elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Kek karışımını yağlanmış kek kabına alın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
|
Ispanaklı Kek |
|
sanık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153375
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020
434 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bağ ıspanak
2,5 su bardağı un
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Blender haznesine yıkadığınız ıspanakları koyun.
Üzerine biraz süt ya da su ekleyin ve ıspanağı blenderdan geçirip püre haline getirin.
Püre haline gelen ıspanağı kek karışımının içine koyun karıştırın.
Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kek kalıbını güzelce yağlayın.
Kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Ispanaklı Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170628
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Ayçiçek Yağı 0.5 Su Bardağı
Un 2 Su Bardağı
Toz Şeker 1.5 Su Bardağı
Ispanak 1 Demet
Yumurta 3 Adet
Kabartma Tozu 1 Paket
Vanilya 1 Paket
Ispanakları yıkayıp sularını süzdürün. Yapışmaz tavada orta ateşte sularını tamamen çekinceye dek kavurun. Derin bir kaba alıp el blendırı ile püre haline getirin. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekleyin. Mikser ile beyazlaşıncaya dek yani yaklaşık 3 - 5 dakika kadar karıştırın. Elediğiniz una, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Bu kuru karışımı, ıspanak püresini (püre hali 1 su bardağı kadar), sıvıyağı, yumurta ve şekere ekleyin. Tahta kaşık ile yavaş hareketlerle karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Kontrol için kek kızardığında içine kürdan batırın. Kuru çıkıyorsa fırından çıkarabilirsiniz.
|
Ispanaklı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168519
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
200 g ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
50 g beyaz çikolata
Antepfıstığı
Kalıp:
Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)
Ispanak yaprakları, toz şekeri ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve oda sıcaklığına gelmiş eritilmiş tereyağını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Son olarak ıspanak püresini ilave edin ve hamura karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 5 dakika bekletip keki spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırın ve kelepçeyi çıkarın. 5 dakika daha bekletip kalıbın tabanını çıkarın, soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kekin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Antep fıstıklarını sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|