|
Ispanaklı Köfte |
 |
vırvır
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc133587
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2018
885 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
İçi için:
1 kuru soğan
500 gr. ıspanak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir baş soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavada kavurun ve içine doğranmış ıspanakları ilave ederek beraber kavurmaya devam edin. Diğer malzemelerle köftenizi yoğurun ve yumurta büyüklüğünde bir parça alıp içli köfte yapar gibi ortasını açın, içine bir tatlı kaşığı hazırladığınız ıspanaktan koyup kapatın. Hazırladığınız köfteleri yağlanmış tepsiye dizin, hepsi tamamlanınca fırına koyun ve 200 derece ısıda pişirin.

|
Ispanaklı Köfte |
 |
nazgül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.10.2018
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141562
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilogram ıspanak
250 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Ispanağın saplarını kesip, yaprakları birkaç kez bol su altında yıkayın. Suyunu süzüp, ince ince doğrayın. 1 çay bardağı suyla tencereye koyup, kapağını kapatın ve çok kısık ateşte haşlayın. Haşlanan ıspanakları süzgece alın.
Bayat ekmek dilimlerini kabuklarından ayırıp, içlerini ıslatın. Suyunu sıkın ve kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle bir köfte hamuru hazırlayın. Süzülmüş ıspanakları da ekleyerek yoğurun.
Köfteleri şekillendirip, sıvı yağda kızartın. Arzu edilirse, önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırarak da kızartabilirsiniz.

|
Ispanaklı Köfte |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2277 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184442
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2025
34 defa indirildi / yazdırıldı
|
Saniye Döldüş
1 kg ıspanak
750 gram köftelik kıyma
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
4 dal taze soğan
1 adet soğan
Kızartmak için:
4 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvıyağ
Ayıklayıp yıkadığınız ıspanağın içine 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Kaynar suda 2 dakika bekletip süzerek soğuk su ile şoklayın.
Suyunu iyice sıkarak ince doğrayın.
Çukur bir kase içine aldığınız ıspanağı, kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, tozşekeri, tuzu, karabiberi, ince doğradığınız taze soğanı ve rendelediğiniz kuru soğanı iyice yoğurun.
15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi şekil verin.
Ispanaklı köfteleri kızartmak için bir tabağa galeta ununu, başka bir tabağa iyice çırptığınız yumurtaları alın.
Köfteleri önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
Not: Ispanaklı köfteye arzu ederseniz 250 gram haşlanmış ısırgan otu da ekleyebilirsiniz.

|
|