|
Ispanaklı Kol Böreği (hazır yufkadan) |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68357
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
3 yumurta
3/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
1 adet orta boy soğan
2-3 yemeke kaşığı sıvıyağ
750 gr. ıspanak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin. Altını söndürüp tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin. Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun. Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın.
Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin. En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Ispanaklı Kol Böreği |
|
Birol Varol
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141215
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
750 gram ıspanak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak su
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Ispanakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanları küçük küçük dilimleyin. Doğranmış soğan, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve toz biberi ıspanağa ekleyip karıştırın. Bir kase suya 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Yufkayı ikiye bölerek üzerine yağlı su sürün. Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı alın ve minik parçalar halindeki yufkalara serpin. Dar ucundan başlayarak rulo yapın. İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin ve tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da bu yuvarlağın etrafına sarın. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip fırına verin. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Ispanaklı Kol Böreği |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145755
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
574 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
5 adet yufka
1 kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
Susam
Ispanak temizlenir, küçük küçük doğranır.
1 adet kuru soğan içine doğranır. Biraz sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilerek ıspanaklar sıkılır ve öldürülür.
Yufkalar ortadan ikiye bölünüp hazırlanmış harçtan içine serpilerek rulo yapılır.
Tepsinin ortasından başlayıp dolaya dolaya tepsi doluncaya kadar aynı yöntem izlenir.
Yoğurt ve yumurta çırpılıp yufkaların üzerine sürülür.
En son olarak da susam ve çörek otu serpilir ve 180 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
|
Ispanaklı Kol Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158861
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021
257 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
2 demet ıspanak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörekotu
Ispanağı temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyın. Sıvı yağın yarısını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Ispanağı ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber katarak kavurun. Kalan sıvı yağ ve sütü karıştırın. Yufkaları düz bir zemine yayarak tam ortadan ikiye bölün. Bir parça yufkanın üzerine sütlü sıvı yağdan sürün. Ispanaklı harçtan koyup, peynir serpin. Yufkayı düz tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutarak kendi etrafında döndürün. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp sardığınız yufkayı tepsinin tam ortasına yerleştirin. İkinci yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloyu tepsideki yufkanın bir ucuna ekleyerek etrafında çevirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzeri için yumurta ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|