Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanaklı Kol Böreği (hazır yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Kol Böreği (hazır yufkadan)

sar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc68357
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,646 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yufka
3 yumurta
3/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
1 adet orta boy soğan
2-3 yemeke kaşığı sıvıyağ
750 gr. ıspanak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin. Altını söndürüp tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin. Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun. Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın.
Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin. En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Ispanaklı Kol Böreği

Birol Varol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141215
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

750 gram ıspanak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak su
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Ispanakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanları küçük küçük dilimleyin. Doğranmış soğan, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve toz biberi ıspanağa ekleyip karıştırın. Bir kase suya 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Yufkayı ikiye bölerek üzerine yağlı su sürün. Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı alın ve minik parçalar halindeki yufkalara serpin. Dar ucundan başlayarak rulo yapın. İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin ve tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da bu yuvarlağın etrafına sarın. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip fırına verin. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.



Ispanaklı Kol Böreği

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145755
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
574 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

5 adet yufka
1 kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
Susam

Ispanak temizlenir, küçük küçük doğranır.
1 adet kuru soğan içine doğranır. Biraz sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilerek ıspanaklar sıkılır ve öldürülür.
Yufkalar ortadan ikiye bölünüp hazırlanmış harçtan içine serpilerek rulo yapılır.
Tepsinin ortasından başlayıp dolaya dolaya tepsi doluncaya kadar aynı yöntem izlenir.
Yoğurt ve yumurta çırpılıp yufkaların üzerine sürülür.
En son olarak da susam ve çörek otu serpilir ve 180 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.



Ispanaklı Kol Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158861
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021
257 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
2 demet ıspanak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörekotu

Ispanağı temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyın. Sıvı yağın yarısını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Ispanağı ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber katarak kavurun. Kalan sıvı yağ ve sütü karıştırın. Yufkaları düz bir zemine yayarak tam ortadan ikiye bölün. Bir parça yufkanın üzerine sütlü sıvı yağdan sürün. Ispanaklı harçtan koyup, peynir serpin. Yufkayı düz tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutarak kendi etrafında döndürün. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp sardığınız yufkayı tepsinin tam ortasına yerleştirin. İkinci yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloyu tepsideki yufkanın bir ucuna ekleyerek etrafında çevirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzeri için yumurta ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.







Ispanaklı Kol Böreği (hazır yufkadan) Tarifleri Gül Böreği Tarifleri



(4 adet Ispanaklı Kol Böreği (hazır yufkadan) 104,423 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort