|
Ispanaklı Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3803
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayiklanmis Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmis Kirmizi Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kasigi Süt
1 Çorba Kasigi Tereyağıi
1 Dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Çam Fistigi
2 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasar Peyniri
lspanaklari bol suda yikayin. Diri kalacak sekilde tuzlu suda haslayip süzün.
Ispanaklar soğuyunca elinizle sikip iri iri doğrayin. Biberleri süzüp dilimleyin.
Maydanozu ayiklayip ince ince kiyin. Derin bir kasede labne peynir, kiyilmis biber ve maydanozu karistirin. Sütü ilave edip yumusak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karistirin. Makarnayi bol tuzlu suda baslayip süzün. Tavada tereyağıni eritip sarimsagi ilave edin. Sararincaya kadar kavurup yagdan çikarin. Ayni yaga çam fistigini ilave edin. Tahta kasikla karistirarak kavurup atesten alin. Kavrulan fistiklari peynirli karisima ilave edip harmanlayin.
Hazirladiginiz peynirli karisimi makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karistirin. Derin bir cam kaseyi hafifçe isitin. Makarnali karisimdan bir kat yayip üzerine ispanak döseyin. En üstte makarnali karisim kalacak sekilde malzemeyi kat kat döseyin. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin. Maydanoz yapraklari ile süsleyip hemen servis yapin.
ML® Ispanaklı Makarna için tıklayın
Fotoğraf "püre" tarafından gönderildi. 02.02.2021
|
Ispanaklı Makarna |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc18786
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2007
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mutlumakarna.com.tr/
350 gr. ıspanak
140 gr. Mutlu Spaghetti
30 gr. margarin
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 yamek kaşığı limon suyu
Muskat
Karabiber
Tuz
Ispanakları yıkayın ve suyunu süzün. Sarımsağı ayıklayın, dilim dilim doğrayın.
Makarnayı iki yemek kaşığı zeytinyağı ilave ettiğiniz tuzlu suda haşlayın. Diğer tarafta sarımsakları margarin ve kalan zeytinyağda altın sarısı kavurun.
Makarnaları suyu ile birlikte süzgeçteki ıspanakların üzerine bolşaltın ve süzün.
Makarnanın sıcaklığı ile yumuşayan ıspanaklı makarnayı kavurduğunuz sarımsaklarla karıştırın. Tuz, karabiber, muskat ve limon suyu ile tatlandırıp hemen servis yapın.
|
Ispanaklı Makarna |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64738
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Yarım paket makarna
Yarım kilo ıspanak
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet küçük domates
Tuz, karabiber
Yapılışı: Tencereye 4 su bardağı suyu koyup kaynatın. İçine 1 çay kaşığı tuz ve makarnayı ilave edip 13 dakika pişirin. Ayrı bir tavada da zeytinyağını kızdırıp içine ezilmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika pişirin. Üzerine yıkanmış ıspanak yapraklarını doğramadan koyun, 5 dakika daha pişirin. Minik domatesleri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra hemen üzerine süzülmüş sıcak makarnayı katın ve karıştırıp servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
|
Ispanaklı Makarna |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66387
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 kg. ıspanak
1 paket kalın fırın makarna
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
Su
Makarnayı haşlayıp, süzün. Soğanı kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Unu tereyağında kavurun, soğuk sütü ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Beşamel sosu makarnayla karıştırın. Fırın kabına makarnanın yarısını koyun, üzerine harcı yayın, üzerine kalan makarnayı dökün. 190 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
|
Ispanaklı Makarna |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69141
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
2,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı makarna
10 yaprak ıspanak
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çiğ krema
4 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuru üzüm
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı suyu kaynatın. İçine tuz ve makarnayı koyup 12 dakika pişirip süzün.Tavada sıvı yağında, ezilmiş sarımsağı 2 dakika pişirip, üzerine irice doğranmış ıspanağı ilave edip 5 dakika kavurun. Sonra süzülmüş makarnayı ekleyin. Üzüm, fıstık ve çiğ kremayı da üzerine katıp karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alıp marul yapraklarıyla beraber ikram edin.
|
Ispanaklı Makarna |
|
Ömercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc101806
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2014
1,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı ıspanaklı makarna ya da sade makarna
100 gram peynir
1 çay bardağı zeytin
Yarım demet maydanoz
1 kırmızı dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Kekik, karabiber
Tuz
6 adet marul yaprağı, dereotu, nane vs.
Makarnaları tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Servis tabağına yıkanmış ve irice doğranmış marul yapraklarını, maydanozları, haşlanmış makarnayı ve zeytini peynirle hazırlayın. Üzerine zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Domatesleri de doğrayıp ilave edin. İstenirse limon dilimleriyle süsleyip ikram edebilirsiniz.
|
Ispanaklı Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105933
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2015
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti makarna
1 kaşık tuz
2 kaşık margarin
100 gram beyaz peynir
300 gram ıspanak
1 çay kaşığı karabiber
Makarnamzı tuzlu suda kaynatıp süzelim ıspanak ları temizleyip robotta çekelim margarinle ıspanakları soteleyip tuz karabiber atalım, makarnamızı katalım karıştıralım peynirimizi rendeleyip içine katalım karıştırıp servis edelim.
|
Ispanaklı Makarna |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107281
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
1,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
300 gram ıspanak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gram kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytin
2 adet havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
Maydanoz
Makarnaları suda 15 dakika kadar haşlayın. Süzün ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın. Bu arada rendelenmiş soğanları tuzla ovalayın. Üzerine havuçları, kıyılmış çiğ ıspanağı, rendelenmiş domatesi, sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Daha sonra makarnanın üzerine ilave edip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini, zeytini, maydanozu da ilave ederek karıştırın ve ikram edin.
|
|