Yağı tavada ısıtıp, pastırma ve mantar dilimlerini 5 dakika kavurun. Ispanak yapraklarını da ekleyerek 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin. Ispanakların renklerini kaybetmemelerine özen gösterin. Yumurtaları bir kasenin içine kırıp, tuz ve karabiber katın. Çatal ile iyice çırpın. Yumurtalarınızı, mantar ve ıspanak karışımının üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra 10 dakika pişirin. Yumurtalar piştikçe tavayı sallayarak veya spatula yardımı ile tavaya yapışmamasını sağlayın. Yumurtalar pişince kaşar peyniri rendesini serpin ve omletinizi fırına alıp üzerini kızartın. İkiye keserek sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc167398
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
737 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram Kültür Mantarı
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 kase ıspanak
Tuz
Karabiber
Omletiniz için çok büyük olmayan mantarları seçin. Mantarları yıkadıktan sonra doğrayın. Tavayı kızdırdıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alın ve mantarları kavurun. Yıkanmış ıspanakları ince sapları ile birlikte mantarlara ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiber ilave ederek çırpın. Krep tavasını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağladıktan sonra omleti dağıtmadan ters yüz ederek pişirin. Servis tabağına aldığınız omleti servis tabağına aldıktan sonra ıspanaklı mantarlı harç ile birlikte sarın.