Kısa URL: https://ml.md/lc105737
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2015
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
2 demet ıspanak
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı margarin
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir. Azar azar un dökülerek sert kıvamda bir mantı hamuru yoğrulur. Hamur 2 bezeye ayrılıp açılır. Açılan hamurlar 1er parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Şeritler üst üste dizilip üçgenlere kesilir. 2 demet ıspanak küçük küçük doğranır. Hamurlar 1 tutam tuz atılan kaynar suya atılır. Hamurlar; 1 taşım kaynadıktan sonra ıspanak eklenip yumuşayana kadar pişirilir. Pişen mantı süzülüp servis tabağına alınır. 1 kase yoğurt, 3 diş ezilmş sarımsakla çırpılıp mantıların üzerine dökülür. 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 yemek kaşığı margarinde kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.04.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc185793
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
Nebihat Kaya
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
300 gram ıspanak yaprağı
Yeteri kadar ılık su
Tuz
Harcı için:
5-6 kök ıspanak
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı lor
Yarım su bardağı yağlı beyaz peynir
Tuz
Pulbiber
Hamur için, ıspanakları çiğ olarak robottan geçirin.
Elinizle sıkıp posasını ve suyunu ayırın.
Unu düz bir zeminde havuz gibi açıp ortasına yumurtaları, ıspanak suyunu ve tuzu ekleyin.
Ilık su ekleyerek sert bir hamur hazırlayın.
Üzerini nemli bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
İçi için ıspanakları ve soğanı incecik kıyın.
Üzerine ezilmiş lor peyniri, beyaz peynir, pulbiber ve tuz ekleyip harmanlayın.
Hamuru bezelere ayırıp un yardımı ile açın.
Mantıları yandaki aşamalarda anlatıldığı biçimde hazırlayın.
Geniş bir tencerede tuz, sıvıyağ ve bol miktarda suyu kaynatın.
Mantıları bu suda haşlayıp süzerek ya da hafif sulu biçimde servis tabaklarına alın.
Arzunuza göre yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla servis yapın.