|
Ispanaklı Muffin |
|
kanat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56843
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2010
2,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. ıspanak
muffin kalıpları veya 20-30 adet kâğıt kek kalıbı
Yumurtaları mikserle beyazlaşıp köpürene dek çırpalım, içine sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip mikserin düşük ayarıyla 1-2 dk. daha karıştıralım. Ispanakları ekleyelim. Muffin kalıplarının içini margarinle yağlayarak un serpelim (Kâğıt kek kalıpları kullanacaksanız yağlamanıza gerek yok). İçine hamuru kalıpların yarısına gelecek kadar boşaltarak 180°C ısılı fırında çöreklerin altlan üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Fotoğraf "egemen ulus" tarafından gönderildi. 23.04.2019
|
Ispanaklı Muffin |
|
Alya A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129932
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017
968 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
400 gr Ispanak
Tuz
Karaiber
3 diş Sarımsak
225 gr (beyaz olmayan) Un
3 yk Yulaf
1 paket Kabartma Tozu
200 ml Ayran (tercihen hazır ve yağı azaltılmış)
50 ml sıvı Yağ
50 gr rendelenmiş Parmesan Peyniri
Ispanağı bir kaç dakika soteleyin ve ezilmiş sarımsak, tuz ve biber ile zevkinize uygun lezzetlendirin.
Kuru malzemeleri karıştırın.
Ayran ve yumurtayı köpürtüp, yağı ekleyin.
Sıvı karışımı kuru malzemelere ekleyerek, hamur haline karıştırın.
Son olarak ıspanak ve parmesanı da ekleyerek, tekrar tadın. Gerekirse tuz ve biber ekleyin.
Muffin kalıplarına paylaştırıp, 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
|
Ispanaklı Muffin |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168860
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Ispanaklı karışım:
200 g ıspanak (yıkanmış ve ayıklanmış)
100 g tuzlu lor peyniri
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Hamur:
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Kalıp:
Kağıt muffin kalıbı
Ispanakları ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Üzerine lor, yumurta akı, sıvı yağ, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın.
Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Hamurların üzerine ıspanaklı karışımı yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
|