Kısa URL: https://ml.md/lc94136
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2013
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı margarin
1 paket Fırın Makarna
Yarım kg ıspanak
25 gr dolmalık fıstık
1 adet soğan
100 ml krema
100 gr pastırma
1 su bardağı kaşar
Beşamel sos için:
2.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
Fırın Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın ve suyunu süzün. sana yağını tavada ısıtın. Kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip soteleyin. 2-3 dakika sonra ıspanağı ilave edip pişirin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Sos için margarini ısıtın. Un ilave edip kavurun. 2.5 su bardağı sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Makarnayı beşamel sos ile karıştırın. Makarnanın 1/3`ünü yağlanmış fırın kabına yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Ispanak harcının yarısını üzerine ekleyin. Kalan fırın makarnanın yarısını üzerine yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Kalan ıspanaklı harcı makarnanın üzerine yaydıktan sonra kalan makarnayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan kaşar peynirini üzerine ekleyip yayın ve tekrar fırına verip kızarıncaya kadar pişirin. Pastırmaları küp şeklinde doğrayıp tavada hafif kızartın. Fırından çıkardığınız makarnanın üzerine serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc118440
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2016
1,236 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo ıspanak (ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı ay çiçek yağı
1 su bardağı krema
5 dilim pastırma
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi SOSU İÇİN
2.5 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Bir fiske muskat
Makarnayı tencerede haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Kuru soğan ve dolmalık fıstığı 2 dakika soteleyin. Ispanağı ilave edin. Hiç su koymadan kısık ateşte pişirin. Krema, karabiber ve tuz ilave edin. Ocaktan alın. Başka bir tencerede sos için ayçiçek yağını ısıtın. Unu ekleyip kavurun. Sütü koyun. Muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın. Tuz, karabiber, yumurta sarısı ve mus-katı koyun. Hızlı karıştırın. Makarnayı bu kaba aktarın. İyice harmanlayın. Makarnanın yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kaşar peyniri rendesinin yarısını serpin. Ispanaklı harcı üzerine yayın. Küçük pastırma parçalarını serpiştirin. Kalan makarnalı harcı üzerine yayın. Kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis yapın.