|
Ispanaklı ve Patatesli Gül Böreği |
|
kant
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc139183
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
1,691 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 adet yufka
3 adet patates (haşlanmış)
500 gram ıspanak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
150 gram kıyma
Yarım çorba kaşığı salça
1 fiske muskat
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
Taz
Pul biber
Karabiber
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim. Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim. Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı ekleyerek iki dakika daha kavuralım. Salçayı, tuzu, biberleri, muskatı ekleyip, ateşten alalım. Patates rendesini ilave ederek karıştıralım. Yufkaları üst üste serip, artı şeklinde keselim. Her üçgen parçaya, hazırladığımız içten yayalım. Rulo yaparak saralım. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapalım. Yağlanmış finn tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında pişirelim.
|
Ispanaklı Patatesli Gül Böreği |
|
Baki
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25540
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
2,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kadar yufka
1 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
Yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. İçine biraz tuz serpebilirsiniz.
Ispanaklı içi hazırlamak için: Soğanı yemeklik doğrayıp 2 kaşık yağda iyice kavurun. Sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. En son yıkanıp sapları ayıklanmış, doğranmış taze ıspanakları ilave edin. Hepsini birlikte ıspanaklar sönünceye kadar karıştırarak kavurup tuz, karabiber, arzuya göre pul biber ilave edin.
Dikdörtgen olan yufkalarınızdan bir tane enlemesine tezgâha koyup fırça ile hazırlamış olduğunuz harçtan surun. İkinci yufkayı da üstüne koyup ona da harçtan surun.
Ispanaklı içten yufkanın geniş kenarına boydan boya koyup rulo seklinde sarın.
Sonra uzun halde sarılmış yufkayı gül gibi yuvarlayın. Resimdeki şekli elde edeceksiniz.
Bütün yufkaları bu şekilde bitirin. Kalan harcı böreklerin üstüne surun, eğer kalmamışsa 1 yumurtayı biraz yoğurtla karıştırıp sürebilirsiniz.
Üstüne susam ya da çörekotu serpip (165c.) dereceli fırında pişirin.
|
|