|
Ispanaklı Peynirli Krep |
|
nadja
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev |
Kısa URL: https://ml.md/lc151038
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020
475 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muratbey.com.tr
Krep için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 adet yumurta
1,5 su bardağından 1 parmak eksik un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağı (Krepleri pişirmek için)
İç harcı için:
100 gram Muratbey Plus Taze Beyaz
Yarım demet doğranmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızıbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sos için:
2-3 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı domates püresi
Sosu açmak için biraz sıcak su
Bir tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
Krep yapmak için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine koyup tel çırpıcı ile tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Krep tavasına birkaç damla zeytinyağı koyup, kağıt havlu ile tavanın her yerine yayın. Krep karışımınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün ve elinizle tavayı dairesel şekilde döndürerek, krepin her yere yayılıp yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. İçine dolu dolu harç koyacağımız için dilerseniz, her zamankinden biraz daha kalın yapabilirsiniz. Pişen yüzü tamamen tavadan ayrılana kadar tersini çevirmeyin. Ayrılınca diğer tarafını da pişirip tavanızı tekrar yağlayın ve bir kepçe krep daha dökün. Bu işlemi krep harcınız bitene kadar devam edin. Her defasında tavanızı yağlamayı unutmayın. Krepleriniz kenarda beklerken, genişçe bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine ince uzun dilimlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra, doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuzunu ekleyin. İyice yumuşayıp piştikten sonra ılınması için ayrı bir kaba alın. Üzerine eliniz ile ufaladığınız Muratbey Plus Taze Beyazı ekleyip iyice karıştırın. İç harcınız da kenarda beklerken, domates sos için gerekli malzemeleri, bir sos kabının içine koyup pişirmeye başlayın. Suyunu çekip, sos kıvamını alınca altını kapatın. İlk krepinizi tezgaha alıp her yerine hazırladığınız iç harcı yayın. Rulo olacak şekilde sarın. Bu işlemi tüm krepleriniz ve iç harcınız bitene kadar devam edin. Tabağa alıp üzerine pişirdiğiniz domates sosunu gezdirin ve servis yapın.
|
Ispanaklı Peynirli Krep |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc98146
Gönderme Tarihi: 11.May.2014
1,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 buçuk su bardağı süt
3 yumurta
1çay kaşığı tuz
yarım demet ıspanak
2kase rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram margarin
Boş bir kapta unu sütü ve yumurtayı çırpıyoruz tuz ekliyoruz tavada margarini eritip hamurdan azar azar dökerek arkalı önlü hafif dağılmayacak kadar kızartıyoruz krepleri fırın tepsisine açık bir şekilde diziyoruz üstüne kaşar peyniri onun üzerine doğranmış ıspanak döşeyip peynir eriyinceye kadar pişiriyoruz.
|
|