Kısa URL: https://ml.md/lc17485
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
5,923 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
200 gr kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz
İç harç için:
Yarım kg ıspanak
3 çorba kaşığı kıyma
1 soğan, tuz
2 çorba kaşığı margarin
Mayayı ılık sütte eritip 15 dakika bekletin. Unun ortasını açıp, mayalı süt, tuz ve tozşeker ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur eldinceye kadar yoğurun. Gerekirse biraz un ilave edebilirsiniz.
Margarini eritin. Doğranmış soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış ıspanakları ilave edip ıspanaklar diri kalacak şekilde kavurun. Tuz ekin.
Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizle açın. Üzerlerine harçtan ilave edin. Kenarlarını pide gibi kıvırın. Birer küçük dilim kaşar peyniri yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc144003
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019
642 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçi için:
500 gram ıspanak
1 kuru soğan
Tuz
Bir tencerede soğanları kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve soğutun.
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlenmeye bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamurdan küçük bezeler ayırın. Elinizle bezeleri genişçe açıp iç harcı ekleyin ve kapatın.
Tepsiyi yağlayın ve 180 derecede 35 dakika pişirin.