|
Ispanaklı Pirzola |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64521
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kalem pirzola
750 gr. ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
15-20 adet mantar
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Soğanı ve doğranmış mantarları yağda soteleyin. Doğranmış biberi, maydanozu, salçaları, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Ispanakların iri yapraklarını tuzlu suda bir dakika kaynatın. Birkaç yaprağı birleştirin. Pirzolaları, kemikli kısımları dışarıda kalacak şekilde yaprakların üstüne koyun. Üstlerine karışımdan birer çorba kaşığı koyun. Ispanak yaprakları ile etrafını sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında pişirin.
|
Ispanaklı Kuzu Pirzola |
|
Aytek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87737
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2013
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kalem kuzu pirzola
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı salça
1 soğan
500 gram ıspanak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8 küçük patates
Pirzolaların kemiklerini sıyırın. Rendelenmiş sarımsak, baharat ve zeytinyağını karıştırın. Pirzolaları bu karışımın içinde bir saat dinlendirdikten sonra kızartın. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun, doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesleri fırında kızartın. Hepsini büyük servis tabağına yerleştirerek masaya getirin.
|
Ispanaklı Kuzu Pirzola |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102601
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2014
2,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu pirzola
2 diş sarımsak
1/2 paket margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
500 gr ıspanak
8 adet küçük patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pirzolaların kemiklerini sıyırın. Rendelenmiş sarımsak, baharat ve yağını karıştırın. Pirzolaları bu karışımın içinde bir saat dinlendirdikten sonra kızartın. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesleri fırında kızartın. Hepsini büyük servis tabağına yerleştirerek masaya getirin.
|
|