|
Ispanaklı Poğaça |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4299
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2.5 su bardagi un
1 Adet yumurta
1 Çay bardagi su
1 Çay bardagi zeytinyağı
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
Içine :
Yarim kg ispanak
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Adet yumurta aki
Siviyag
Çörekotu
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru hazirlayin.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karistirip, yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin.
Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazirlayin.
Ispanaklari ayiklayip, yikayin.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarini ince ince dograyin.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ispanaklari karistirin.
Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin.
Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurlari yeniden yogurup, açin.
Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin.
Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve diger yarisini üzerine kapatin.(yarim ay sekli gibi)
Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin.
Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar pişirin.
ML® Ispanaklı Poğaça için tıklayın
Fotoğraf "zeyrek" tarafından gönderildi. 23.03.2015
|
Ispanaklı Poğaça |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64084
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
400 gram ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
100 gram beyaz peynir
Yumurta ve yoğurt bir kapta iyice karıştırın. Ispanaklar sıcak suda 2 dakika haşlayıp, süzün ve robottan geçirin. Bu püreyi, yoğurt ve yumurta karışımına ekleyin. İçine tereyağı, bir miktar un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyu ile unu ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgâhta açın ve bardak ağzı ile yuvarlak kesip, ortasına ezilmiş beyaz peyniri koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
Fotoğraf "filo" tarafından gönderildi. 03.12.2014
|
Ispanaklı Poğaça |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102871
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram ıspanak yaprağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
İçi için:
100 gram peynir
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Öncelikle ıspanakları mutfak robotundan geçirip püre yapın. Derin bir kabın içine alıp üzerine, unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup elinizle iyice yoğurun. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Bu hamuru 25 dakika dinlendirdikten sonra parçalara kopartıp top top yapın ve elinizle açıp içine erimiş tereyağı sürüp peynir koyun. Katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
|
Ispanaklı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159711
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Harç için:
12-15 adet ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı beyaz peynir
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu iyice yoğurun. Ayrı bir yerde kıyılmış ıspanak ve peyniri harmanlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını açıp ıspanaklı harçtan pay edin. Yeniden elinizde yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
|