Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanaklı Puf Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Puf Böreği

amir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc41619
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
3,819 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 YUMURTA
16-18 KAHVE FİNCANI UN
4,5 KAHVE FİNCANI SU
1/2 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
2 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1,5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
İÇİ İÇİN:
1/2 KG. ISPANAK (YAPRAKLI KISIMLARI)
100 GR. BEYAZPEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ (ARZUYA GÖRE)
1 YUMURTA
TUZ
KARABİBER

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemlibez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada ıspanaklı harcı hazırlayalım. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak yapraklarını avucmuzuda sıkıpsuyunu iyice süzelim ve doğrayalım. İçine yumurtayı, ezilmiş peyniri, tuzu, karabiberi ekleyerek karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların bir kenarlarına ıspanaklı harç yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp emici bir kağıt üzerine alalım.


Ispanaklı Puf Böreği

Uğurkan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc36680
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
2,319 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 demet ıspanak
1 adet ufak kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1,5 su bardağı sıvıyağ

Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak eklenir, tuz serpilir, solana kadar kavrulur. Hamur unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Su bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Ortasına ıspanaklı iç konur, poğaça gibi kapatılır. Kenarları çatallı bastırarak yapıştırılır. Kızgın yağda, pembe renkte kızartılır.


ISPANAKLI PUF BÖREĞİ

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc85651
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2013
1,788 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet çırpılmış yumurta
3 su bardağı rafine yağı
Hamuru için:
500 gram un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı rafine yağı
Hamuru yağlamak için:
200 gram suyu alınmış tereyağı (veya margarin)
Ispanaklı İç:
250 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
25 gram margarin
Tuz
Karabiber

1) Ispanakları, kaynar tuzlu suyun içinde diriliği gidip de birazcık yumuşayıncaya kadar birkaç dakika haşlayınız.
2) İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirip, içine süzüp ince kıydığımız ıspanakları ilave edip, biraz daha pişiriniz.
3) Yeterince tuzunu ve karabiberini katıp, ocaktan indirip ve soğutunuz.
4) Unu mermerin üzerine eleyip, ortasını havuz gibi açınız. Yağlamak için gerekli olan margarin hariç, bütün malzemeyi ilâve edip, yoğurarak kuvvetlice top gibi bir hamur yapınız ve altına hafif un serpip üzerine ıslatılmış sıkılmış bir bez örterek 20 dakika dinlendiriniz.
5) Hamura hafif un serperek 50 santim çapında yuvarlak açınız ve üzerine yağı hafif ılık olarak döküp, ovucunuzun içiyle masaj yapar gibi iyice sürünüz.
6) Sonra hamuru, çevreden merkeze doğru 15'er santim kadar kesiniz. Bu durumda hamurun ortasında bir yemek tabağı kadar geniş ve kesilmemiş bir alan ile etrafında 6 parça kadar yarım üçgen hamur ortaya çıkar. Bu hamurlardan birini kesik hizası kıvrık olmak üzere ortadaki hamurun üzerine kapatınız. Diğerlerini de sırayla kapananların üzerine kapatıp bırakınız.
7) Elde ettiğiniz tabak gibi yuvarlak ve 6 kat üst üste hamurun üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 30 dakika bekletiniz.
8) Sonra merdane ile hafif un serperek mümkün olduğu kadar ince açınız (bir yemek bıçağı burnu veya sırtı kalınlığında). Böylelikle hamurunuz hazırlanmış olur.
9) Önünüzdeki uçtan başlamak üzere 5 santim katlama payı bırakınız. Enine 3'er santim arayla yarımşar ceviz büyüklüğünde ıspanakları diziniz.
10) Ispanakların aralarına ve 4 santim önüne kapanacak hamurun yapışması için boydan boya yumurta sürünüz.
11) Katlama payı için bıraktığınız hamuru ıspanakların üzerinden aşırarak kapatınız. Yumurtaladığınız kısımların üzerlerine parmağınızla yapışması için hafifçe bastırınız.
12) Ispanağın 4 santim önünden kapattığınız hamuru, ucu tırtıllı bir hamur keseceği (yoksa küçük bir tencere kapağı) ile kesiniz ve içi ortada bırakarak aralarından hafifçe çapraz vaziyette kesip biraz un serpilmiş bir tepsiye diziniz.
13) Diğerlerini aynı şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda 2-3 dakika altüst kızartıp yağsız olarak yağdan çıkararak servis yapınız.






Ispanaklı Puf Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(3 adet Ispanaklı Puf Böreği 85,884 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort