Kısa URL: https://ml.md/lc33376
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2009
13,972 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
Yarım demet ıspanak
1,5 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
1/2 su bardağı süt
Un
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Öncelikle ıspanaklar temizlenir ve yıkanır. 2 su bardağı suda şoklayarak haşlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra rondo ya da karıştırıcı yardımıyla püre haline getirilir. Bu arada kek hamuru hazırlanır. Derince bir kaba 2 adet yumurta ve şeker konur. Çırpıcı yardımıyla 5 dakika çırpılır. İçerisine 1/2 su bardağı ayçiçeği yağı, 1/2 su bardağı süt eklenerek tekrar çırpılır. Kabartma tozu ile 2 su bardağı un karıştırılarak ilave edilir. Püre haline getirilen ıspanak da eklenerek çok katı ve cıvık olmamak şartıyla kek hamuru hazırlanır. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülür ve pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır. Kekin kenarlarından parçalar kesilerek kek düzleştirilir. Derince bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ve krem şanti karıştırılarak koyulaşana kadar çırpılır. Soğumuş olan kekin üzerine dökülerek kekin üzeri krem şantiyle kapanır. Kekten kesilen parçalar robot ya da rondo yardımıyla kıyılarak toz haline getirilir ve krem şantinin üzerine süs olarak konur.
Kısa URL: https://ml.md/lc27530
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 küçük demet ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1,5 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Ispanak yıkanır. Çiğ olarak blenderden geçirilir ve püre yapılır. Yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine ıspanak püresi ve diğer malzemeler eklenerek kek harcı hazırlanır. Yağlanmış deliksiz kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. Fırından çıkıp ılıyınca kabaran kısmı kesilir ve bu parça blenderden geçirerek toz haline getirilir. Sütle çırpılmış krem şanti kekin üzerine ve kenarlarına sıvanır. Toz haline gelmiş parçalar kekin üzerine serperek konur.