Kısa URL: https://ml.md/lc158866
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021
188 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
Yarım su bardağı fındık yağı
50 gram margarin
1 su bardağı galeta unu
1 şişe maden suyu
İçi için:
1 kg ıspanak
150 gram Erzincan tulumu
2 adet kırmızı biber
Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra kesme tahtasında çok ince kıyın. Peynir ve kırmızı biberi de ince kıyıp, ıspanakla karıştırın. Yufkayı dörde kesin. Üzerine fındık yağı sürün. Kestiğiniz yufka parçalarını ikiye katlayıp, ucuna iç harçtan koyun. Daha sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) sarın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. 50 gram margarini eritin. Kalan sıvı yağla karıştırın. Börekleri önce yağa, sonra maden suyuna, en son da galeta ununa bulayın. Kalan yağla fırın tepsisini yağlayın. Börekleri tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc31795
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
21,351 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet ıspanak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
4 adet yufka
Sos için:
1 şişe soda
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Ispanak yıkanır, ince kıyılır. Tavaya yağ konur, üzerine ince kıyılmış soğan atılır. Pembeleşince ıspanak eklenir ve solana kdar kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber katılır. Sos malzemesi bir kapta çırpılır. Yağlanmış tepsiye ilk yufka serilir. Üzerine birkaç kaşık sos gezdirilir. İkinci yufka serilir. Soğuyan iç yüzeyine yayılır. Kalan iki yufkaya da aynı sıralamada işlem uygulanır. En son sarkan yufkalar üste bohça gibi toplanır. Kalan sos gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Kare keserek servise sunulur.