Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Ispanaklı Sufle (10 adet - 212,943 defa bakıldı)

Ispanaklı Sufle


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Sufle

merve x
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc70456
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,920 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
4 adet yumurta
1 kase taze kaşar
1'er çay kaşığı muskat tuz karabiber

Ispanakları kaynar suya daldırarak bir iki dakika bekletin. Daha sonra soğuk suya alıp şoklayın. Sudan çıkarıp süzün ve bıçakla doğrayın. Diğer tarafta tereyağında unu sarartıp üzerine sütü ekleyerek bir sos hazırlayın. Sosun içine muskat, tuz ve karabiber ekleyerek ıspanaklarla karıştırın. Yumurtaların beyazlarını ayrı bir yerde kar halinde çırpın. Ispanakların üzerine sarılarını alıp karıştırın. Daha sonra kar halindeki beyazları karıştırı bu karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kaşar peynirinin yarısını içine de koyabilirsiniz. En son üzerine kırmızı toz biber serpip 180 derecede pişirin. Sufleleriniz fırında çok güzel kabaracaktır. Fakat fırından çıkınca sönebilir. Sıcak yenmesi tavsiye edilir.


Ispanaklı Sufle

torpil
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2011
Mesajlar: 39
Kısa URL: https://ml.md/lc66288
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,291 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım kg. ıspanak
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Bir tencerede margarinle unu iki dakika kavurun. Üzerine bir su bardağı sütü ekleyip, boza kıvamına gelene dek pişirin. Sonrasında üzerine ayıklanmış ve temizlenmiş 200 gram ıspanak yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Bir-iki taşım pişirip, ocaktan alın. Artan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Arzu ettiğiniz büyüklükteki derin fırın kaplarına sıvıyağ sürün. Kapların ortalarını ıspanak yapraklarıyla, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplayın. İçine hazırladığınız boza kıvamındaki harcı pay ederek döküp, üzerlerini kapatın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Fotoğraf "sote" tarafından gönderildi. 12.08.2015


Ispanaklı Sufle

çakıcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2011
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc66025
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. pastırma
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta akı
Tuz, karabiber
Beşamel sos:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt

Soğanı yağda kavurun, ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. 3 dilim pastırmayı ince kıyıp katın. Tuz ve karabiber koyup, 1-2 dakika kavurun. Sos için tereyağı ile unu kavurup, sütü yavaşça ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Sosu ıspanaklı karışıma ekleyin. Yumurta aklarını kar haline getirin ve karışıma ilave edin. Yağlanmış sufle kaplarına kalan pastırmaları kafes şeklinde yerleştirin, karışımı içine paylaştırıp 170 derece fırında 30 dakika pişirin.


ISPANAKLI SUFLE

eksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc74211
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
2,112 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr. margarin
50 gr. un
1 bardak süt
3 yumurta sarısı
125 gr. ıspanak
175 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
4 yumurta akı
Kalıp için:
Margarin
Galeta unu

Yüksek ateşe dayanıklı bir kabı iyice yağlayın. İçine galeta unu serpin. Margarini bir tencerede kızdırın. Unu serpip iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek süt katın. Bir taşım kaynatın. Sonra soğumaya bırakın. Ilınınca yumurta sarılarını ilave edin. Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. Az miktarda su ile ıspanağı biraz pişirin. Büyük büyük doğrayın. Peyniri rendeleyin. Ispanakla birlikte peyniri sosa ilave edin. Tuz, karabiber ekin. Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpın ve dikkatlice diğer karışıma ilave edin. Kabınıza hazırladığınız karışımı doldurun ve kızdırılmış fırında kabarıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Ispanaklı Sufle

mahinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc72783
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
2,013 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ıspanak
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam hindistancevizi
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince kıyın. Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, hindistancevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.



Ispanaklı Sufle

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc96535
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
1,608 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
3 yumurta
500 gram ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı beyaz peynir
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Kabartma tozu
Tuz

Ispanakları ayıklayıp, iyice yıkayın, înce ince doğrayın. İçine un, yumurta, yoğurt ve soğanı ince kıyın. Sıvıyağ, peynir, tuz ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harcı, yağlanmış kaba yayın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Kaşar peyniri serpip, fırında pişirin.


Ispanaklı Sufle

sinir küpü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc132248
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2018
965 defa indirildi / yazdırıldı




https://kalbinidinlesen.com

Haşlanmış ve doğranmış ıspanak - 150 gr
Yarım su bardağı yağsız beyaz peynir - 70 gr
Yarım su bardağı yağsız rende kaşar - 70 gr
3 yumurta beyazı - 75 gr
1 diş rendelenmiş sarımsak - 2 gr
2 silme çay kaşığı pul biber - 2 gr
2 silme çay kaşığı karabiber - 2 gr
1 silme çay kaşığı tuz - 1 gr


Önce yumurta beyazları köpük kıvamına gelinceye kadar çırpılır ve rende kaşar dışındaki tüm malzemeler bu köpüğe eklenerek karıştırılın Tekli fırın kaplarının içleri zeytinyağı ile yağlanır, karışım bu kaplara paylaştırılır ve 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Pişmeye yakın rende kaşar peyniri fırın kaplarının üzerine serpilir ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.



Ispanak Suflesi

baraka
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc129493
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017
910 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr ıspanak
3 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Ispanakları ayıklayıp, bol suyla yıkadıktan sonra kendi suyunda haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzdürün. Soğuyunca ince kıyın. Tereyağı ile unu kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip un ile yağı iyice ezin. Tuz, karabiber ve ıspanakları ilave edip karıştırın. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpıp ilave edin. Kalıpları yağlayıp karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.



Ispanaklı Sufle

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145064
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019
665 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram ıspanak
1 küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yumurta
100 gram kaşar
50 gram parmesan
150 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı (kapları yağlamak için)

Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın.
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Ispanakları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Bir başka tencerede tereyağını eritip içine unu ilave edin.
Unu kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra içine sütü ekleyip karıştırın.
Kavurduğunuz ıspanakları karışıma ekleyin.
Tuzunu ve biberini de ekleyip güzelce harmanladıktan sonra soğuması için kenara alın.
Bu esnada peynirleri rendeleyin.
Rendelenmiş peynirleri ve yumurta sarılarını ıspanaklı harca ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını ayrı bir kasede mikserle çırpıp ıspanaklı harca kaşık kaşık ilave edin.
Yumurta beyazını harca karıştırırken köpüğünü söndürmemeye dikkat edin.
Sufle kaplarının ya da ısıya dayanıklı kaselerin içlerini güzelce yağlayın.
Hamuru kalıplara paylaştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp sufleleri fırına verin.
Üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.



Ispanaklı Sufle

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170983
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Eski Kaşar 2 Fincan
Un 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Tereyağı 2 Çorba Kaşığı
Ispanak 1 Kilogram
Yumurta 4 Adet
Muskat 1 Tutam
Pastörize Süt 2 Su Bardağı

Ispanakları kaynar suya batırıp 1-2 dakika bekletin.
Daha sonra soğuk suya alıp şoklayın.
Sudan çıkarıp süzün ve bıçakla doğrayın.
Diğer taraftan tereyağında unu sarartıp üzerine sütü ekleyerek bir sos hazırlayın.
Sosun içine muskat tuz ve karabiber ekleyerek ıspanaklarla karıştırın.yumurtaların beyazlarını ayrı bir yerde kar haline gelecek kadar çırpın.
Ispanakların üzerine sarılarını atıp karıştırın.
Daha sonra beyazlarını atıp karıştırın, bu karışımı yağlannış sufle kaplarına paylaştırın.üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
180 derece fırında pişirin.sufleleriniz fırında çok güzel kabaracak, çıkarınca sönebilir.
Sıcak yenmesi tavsiye edilir.







Ispanaklı Sufle Tarifleri Akıtma Tarifleri



(10 adet Ispanaklı Sufle 212,943 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort