|
Ispanaklı Tart |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11123
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2007
2,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
500gr. Ispanak
Tart hamuru
Tuz, biber
250 gr. Krem
60gr. Tereyağı
4 yumurta
2 çorba kaşığı un
Ispanağı haşlayın. İyice sıkıp suyunu çıkartın. Tuzu, biberi koyun, tereyağını eritip içine un koyun, 2dk. Pişirip kremi katın. Koyulaşınca ateşten alıp iyice dövülmüş yumurtaları içine karıştırın. Bu sosun 2/3 ünü ıspanağa karıştırın.
Hamuru yarım cm kalınlıkta açıp evvelden yağlayıp unlamış olduğumuz tart kalıbına yayın. Altını çatalla iyice delin. ıspanağı içine yayın. Üstüne sakladığımız sosu koyun. Sıcak fırına koyun. Rengini de netleyin. Pişince fırını söndürüp daha 5,10 dk. Fırında bekletin.
|
Ispanaklı Tart |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11329
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg sapları ayıklanmış ıspanak
12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Bir kaba 10 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı margarin, yumurta ve yoğurdu aktarıp yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Bu arada tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını aktarıp kızdırın. İçine kalan 2 çorba kaşığı unu ekleyip 2 dakika kavurun. Ardından üzerine sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede 1 kaşık tereyağı ile doğranmış soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanakları ekleyip bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tart kalıbına aktarıp yayın. Üzerine ıspanaklı malzemeyi döşeyip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Not: Tartı hazırlayıp, pişirmeden derin dondurucuda 3 ay bekletebilirsiniz.
Fotoğraf "yeşil erik" tarafından gönderildi. 20.11.2015
|
Ispanaklı Tart |
|
Beste
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17075
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
125 gr. margarin
1 adet yumurta
Tuz
Garnitür İçin;
Yarım kg. ıspanak
1 adet küçük kuru soğan
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar
sıvıyağ
Hamur malzemesi ile fazla yoğurmadan hamur hazırlanır, hamur dinlenirken ıspanak doğranır. Tavaya sıvıyağ konur, önce ince kıyılmış soğan, sonra ıspanak kavrulur, un serpilir, süt ve krema eklenir. Acaktan alınır ılıyınca yumurta eklenir, tart kalıbı yağlanır, hamur parmak uçlarıyla kalıbın şekline göre bastırarak açılır, üzerine hazırlanan harç yayılır, en son rende kaşar serpilir, 180 derece fırına verilir.
|
Ispanaklı Tart |
|
canhatice
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.02.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc21418
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2008
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
125 gr. margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için :
1/2 kg. ıspanak
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 kibrit kutusu kadar peynir
1 yumurta
yeleri kadar tuz
karabiber
Ispanağı ayaklayıp, yıkayarak incecik kıyınız. Tencereye rendelenmiş soğan, yağ, tuz ve ıspanağı koyunuz. Hafif hararetli ısıda ıspanak yumuşayıncaya ve bıraktığı suyu çekinceye kadar pişiriniz. Soğuyunca yumurta akı, peynir rendesi ve karabiber katıp karıştırınız.
Una margarini yediriniz. Ortasını açıp sıvıyağ, yoğurt, limon suyunda eritilmiş karbonat ve tuz ilâve ederek yoğurunuz. 25 cm, çapında bir tepsi yağlayınız. Hamurun 1/4 ünü ayırıp 3/4 ünü tepsiden iki parmak daha büyük açınız. Hamuru tepsiye yerleştirip içine ıspanağı döşeyiniz. 1/4 hamuru uzunlamasına yarım parmak kalınlığında açıp 1 cm. genişliğinde şeritler kesiniz. Ispanağın üzerine eşit aralıklarla önce boyuna sonra enine yerleştirip kafes şevkli veriniz. Yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
Not: Birer kişilik hazırlanması istenirse, hamurun 2/3 si merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir. Geri kalan hamur kalem çapında yuvarlanıp kesilen dairelerin etrafına yerleştirilir. Ortalarına ıspanaklı iç konup yumurta sarısı sürülür. Yağlanmış tepsive yerleştirilip pişirilir.
|
Ispanaklı Tart |
|
ekin
Aşçı
Kayıt: 03.04.2008
Mesajlar: 17 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22991
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2008
2,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
200 gr. margarin
6-7 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
1 kaşık karbonat
Tuz
İçi için:
1 kg. ıspanak
1 su bardağı süt
150 gr. margarin
1,5 çorba kaşığı un
Karabiber
Tuz
Ispanakları yıkayıp, harlı ateşte haşlayın. Soğuk sudan geçirip ince ince kıyın. Unu, yağı, yoğurdu, yumurta akını, tuzu ve karbonatı iyice ezip, yoğurun. Yumruk büyüklüğünde bir parçayı ayırın. 150 gr. margarini eritip, 1,5 kaşık un ile kavurun. Sonra sütü ilâve edip, tuzunu ve karabiberini katın. 5 dakika pişirin. Hamuru yağlı kalıba yayıp, ıspanakları döşeyin. Küçük hamur ile üzerini kafes kafes yapıp, süsleyin. Yumurta sarısını sürüp, fırına verin.
|
Ispanaklı Tart |
|
amir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc41617
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 YUMURTA
4 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 KİBRİT KUTUSU KADAR YAŞ (40 GR) MAYA
YARIM KG. ISPANAK YA DA PAZI (YAPRAKLI BÖLÜMÜ)
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ORTA BOY SOĞAN
TUZ
KARABİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
Ön hazırlık olarak ıspanakların yapraklı bölümlerini ayıralım ve yıkayıp süzgece alarak sularını süzdürelim. Tavaya sıvı yağı alalım ve küp doğranmış soğanı ilave edip hafifçe pembeleştirelim. Ispanak yapraklarını a'vucumuzla iyice sıkarak suyunu tamamen süzdürelim ve iri iri doğradıktan sonra tavaya alalım. Kavurmadan karıştırıp ateşten alalım. Tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. 1 su bardağı ılık sütün içine şekeri ve mayayı ilave edelim. Maya suyun içinde kabarıp köpüklendiğinde unun ortasını açıp mayalı suyu boşaltalım. Su ve tuz ilave ederek hamuru yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Sonra fırın kabını margarinle yağlayalım. Hamuru yarım cm kalınlığında açarak tepsiye yerleştirelim. Hamur kenarlarım 1/2 cm kadar yükseltelim. Hamurun üzerine ıspanaklı harcı yayalım. Üzerine çırpılmış yumurtaları yayalım ve ısıtılmış 200 derece fırında altı pembeleşene deke pişirerek fırından alalım ve dilimleyerek servis yapalım.
|
Ispanaklı Tart |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58128
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gr. margarin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İç Harcı İçin:
Ispanak
1 adet kuru soğan
Beyaz peynir
Pul biber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Kaşar peynir rendesi
Hamur için gereken malzemeler karıştırılır. Düzgün bir hamur elde edilip 5 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir ve üzerine çatal yardımı ile ara ara delikler yapılır.
Bu arada ıspanak ve soğan sıvı yağda çok az kavrulur. Beyaz peynir ve pul biber ilave edilerek iç harç hazırlanır. Hamurun içine bu harç yerleştirilir.
1 yumurta, süt ve kaşar peynir rendesi bir kapta karıştırılır ve harcın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
Ispanaklı Tart |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65847
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
Yarım kg. ıspanak
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Bir kaba 10 çorba kaşığı un, margarin, yumurta ve yoğurdu aktarıp, yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Bu arada tavaya bir çorba kaşığı tereyağını koyup, kızdırın. İçine kalan iki çorba kaşığı unu ekleyip, iki dakika kavurun. Ardından üzerine sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Bir tencerede bir kaşık yağ ile doğranmış soğanı iki-üç dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip, suyu çekene dek pişirin. Dinlenmiş hamuru yağlanmış tart kalıbına koyup, yayın. Üzerine ıspanaklı harcı döşeyip, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.10.2021
|
Ispanaklı Tart |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160805
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Rafet İnce
Hamuru için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
Tuz
İç harcı için:
1 adet kuru soğan
1 demet ıspanak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı krema
1 adet yumurta
Üzeri için:
100 gram rendelenmiş taze kaşar
Ispanaklı tart tarifi için öncelikle un, yumurta, yoğurt, tereyağı ve tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. Hamuru ikiye böldükten sonra birisini yağlı kâğıtların arasına alıp ince bir şekilde merdaneyle açıyoruz.
Tart kalıbının altını hamurun ortasına yerleştirip etrafında kalan fazlalık hamurları kesiyoruz ve tart kalıbına yerleştiriyoruz. Diğer hamuru da tart kalıbının kenarlarına yerleştiriyoruz. Üzerini çatalla deldikten sonra fırına atıyoruz.
Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağında kavuruyoruz. Ispanakları kuşbaşı doğrayıp karamelize olan soğanlara ekliyoruz. Tuz ve karabiber ilavesi yapıyoruz. Krema, yumurta ve tuzu çırptıktan sonra tavaya ekliyoruz.
Fırından çıkardığımız tartın ortasına ıspanaklı harcı yerleştiriyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz. Kaşarların eriyip kızarması için 3 dakika daha fırında pişiriyoruz. Ispanaklı tartı fırından çıkarıp dilimliyoruz. Ispanaklı tart ikram edilmeye hazır.
|
Ispanaklı Tart |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172170
Gönderme Tarihi: 20.May.2023
129 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
300 gram un
125 gram tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı kadar buzlu su
Tuz
Sosu için:
3 yumurta
1 kutu krema
100 gram lor peyniri
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
İçi için:
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağını bir kaba alıyoruz. Unu azar azar ekleyip yavaş yavaş yoğuruyoruz. Yumurtayı ilave ediyoruz. Tuzu ve soğuk suyu ekliyoruz. Üzerine streç film çekip en az bir saat buzdolabında bekletiyoruz. Bir tavanın içerisine zeytinyağını döküyoruz. Piyazlık doğranmış soğanları ilave ediyoruz. Pembeleşmeye başlayınca kırmızı biberleri ekliyoruz. Doğradığımız ıspanakları da ilave edip pişiriyoruz. Sosu için gerekli olan malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Soğuyan ıspanaklı karışımı sosun içine ilave ediyoruz. Buzdolabından hamurumuzu çıkarıyoruz. Merdane yardımıyla kalıbımızın boyutu kadar açıyoruz ve içine yerleştiriyoruz. Çatal yardımıyla hamurda delikler açıyoruz. 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz. Ispanaklı harcı hamura döküyoruz. Harcımızı pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri serpiyoruz. Kaşar eriyene kadar bekliyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.
|
|