|
Ispanaklı Tava Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179131
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet hazır yufka
500 gram ıspanak
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Ispanakları iyice yıkayın ve doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Soğuması için bir kenara alın.
Eğer kullanıyorsanız, beyaz peyniri ufalayarak soğuyan ıspanak karışımına ekleyin ve karıştırın. Bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
Tavanızı sıvı yağ ile hafifçe yağlayın. İlk yufkayı tavanın tabanına serin, kenarları dışarı taşacak şekilde bırakın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız sostan dökün ve fırçayla yayın. İkinci yufkayı parçalayarak tavanın içine yerleştirin ve üzerine tekrar sostan dökün.
Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Kalan yufkayı da parçalayarak harcın üzerine yerleştirin ve tekrar sostan dökün.
İlk serdiğiniz yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayarak böreğin üstünü kapatın. Kalan sosu böreğin üzerine dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın.
Tavayı orta ateşte ocağa koyun ve böreğin altını kontrollü bir şekilde kızarana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
Altı kızardıktan sonra böreği bir kapak veya düz bir tabak yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde kızartın. Börek her iki tarafı da kızardıktan sonra ocaktan alın ve dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
Ispanaklı Tava Böreği |
|
sıdıkanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2015
Mesajlar: 29 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc112189
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2015
1,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
600 gram ıspanak
1 adet soğan
100 gram beyaz peynir
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı labne peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber, tuz
Öncelikle içi için gereken malzemeleri bir kabın içinde hazırlayın. Yufkanın içine süt sürüp ıslatın, iç harcı koyup gül böreği gibi sarıp tavaya dizin. Tavayı ocağa koyun, orta ateşte iki yüzünüzde pişirin. Üzerine yoğurtla labneyi karıştırın, sos gibi döküp ikram edin.
|
Ispanaklı Tava Böreği |
|
mutfak perisi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58858
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. ıspanak
6 adet yumurta
1 fincan un
2 çorba kaşığı margarin
1 küçük baş soğan
2 sap maydanoz
Yeteri kadar tuz, biber
Ispanakları iyice yıkayınız. Tuzlu suda haşlayınız. Delikli kepçe ile sudan alıp ince ince kıyınız. Yumurtaları bir kaba kırınız, tuzu, biberi ilave ediniz. Kıyılmış ıspanakları yumurtalara ilave ediniz, iyice karıştırınız. Tavaya margarin koyunuz, soğanı çentip hafifçe kavurunuz. Yumurtalı ıspanakların içine bir fincan unu da karıştırınız. Hep birlikte hallettikten sonra tavaya atınız. Karıştırarak altını kısınız. Önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartıp, indiriniz dilimleyerek servis ediniz.
|
|