Kısa URL: https://ml.md/lc51039
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2010
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates
2 adet soğan
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
Tuz
Çukur bir kasenin içine yumurtaları kırıp tuz ile iyice çırpın. Patates ve soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp 7-8 dakika kadar soteleyin. Patatesleri ilave edip sotelemeye devam edin. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirin. Spatula yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da pişirin. Dilimleyerek ılık ya da soğuk servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180990
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2024
10 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 orta boy soğan, ince halkalar halinde doğranmış
4 adet patates
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı su
150 gr közlenmiş kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Genişçe bir tavaya zeytinyağı, soğan ve patatesleri koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Yumurtaları, su, tuz ve biberi çırparak patatesli karışımın üzerine dökün ve yayın. Düşük ateşte 10 dakika kadar pişirin. Kırmızı biberleri blender’da çekin. Yavaşça zeytinyağı ve balzamik sirkeyi katın. Karabiber ekin. Omlet ile birlikte servis yapın.