Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
500 gr Ispıt yaprağı
500 gr İnce bulgur
Aldığı Kadar Su
2 Baş Soğan
½ Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
½ Demet Maydanoz
½ Demet Nane (kuru da olabilir)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 Diş Sarımsak
1 Kâse Yoğurt
Bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suya ıspıt yaprakları konulur ve 1-2 dakika kadar haşlanır (Yaprakların hemen alınması gerekir. Fazla pişirilirse dağılır).
Çok kısa bir süre haşlanan ıspıt yaprakları soğuk su dolu bir kaba konulur.
Sonrasında ise çıkarılır ve hafifçe sıkılır.
İçi için, sıvıyağ, soğan, nane, maydanoz tavada kavrulur, çok hafif pişirilir, bulgur eklenip pişirmeye devam edilir.
Tek tek ayrılan yapraklar bu iç ile doldurularak sarılır ve tencereye sıralanır.
Üstü geçmeyecek kadar su ilave edilir ve pişirilir.
Tabağa alınan sarmalar üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilip servis edilir.
|