|
İSTAVRİT BUĞULAMA |
|
pampa
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88365
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013
2,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. İstavrit
1,5 limon,
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak zeytinyağı
2 orta boy soğan
Soğanları dilimleyip küçük bir tepsiye dizin. Balıklan ayıklayıp üzerine sıralayın. Üzerine ince kesilmiş limon dilimleri koyun. Maydanoz, tuz, karabiber ilâve edin. Yarıya kadar bardak zeytinyağı koyarak pişirin. Renk vermek için biriki çay kaşığı salça da koyabilirsiniz.
|
İstavrit Buğulama |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111908
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2015
4,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. istavrit
2 adet domates
4 adet sivri biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Kekik
Tuz
Karabiber
Balıkları temizleyip yıkayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ve sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye balıkları dizin, üzerine domates, biber, sarımsak ve baharatları koyup zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın, hiç su koymadan kendi buharıyla kısık ateşte pişirin.
|
|