|
|
İtalyan Makarna Çeşitleri |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159399
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2021
475 defa indirildi / yazdırıldı
|
İtalyan Mutfağı'nın en ünlü makarna türleri arasında;
Agnolotti: Ravioli'ye benzer. Et, peynir veya sebze ile doldurulmuş makarna çeşidi
Calciuni: Kızartılmış ravioli,
Cannelloni: Büyük boru şeklinde et veya peynir ile doldurulmuş hamur yemeği çeşidi,
Cappellini: Çok ince çubuk makarna,
Conchiglie: Deniz kabuğu şeklinde makarna,
Farfalle: Kelebek veya kurdele şeklinde makarna,
Fettuccine: Geniş enli çubuk makarna,
Fusilli: Burgu makarna,
Gnocchi: Patetesli hamurla yapılan yuvarlak şekilli makarnalar,
Lasagne: Geniş düz ince hamur parçaları genellikle et, peynir ve domatesle pişirilir,
Linguine: Fettuccine'den ince spagetti'den kalın makarna çeşidi,
Maccheroni: Boru şeklinde makarna,
Orecchiette: Küçük deniz kabuğu şeklinde makarna (kulak şeklinde),
Pappardelle: Geniş uzun çubuk makarna,
Penne: Kısa düz geniş makarna çeşidi,
Ravioli: Peynir, et veya sebze ile doldurulmuş makarna,
Rigatoni: Kısa, geniş makarna çeşidi,
Spaghetti: İnce uzun çubuk makarna çeşidi,
Tagliatelle: Uzun, düz makarnalar,
Tortellini: Peynir, sebze veya et ile doldurulmuş makarna çeşidi yer almaktadır.
|
İtalyan Makarna Çeşitleri |
|
depresif
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc8360
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
2,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şekillerine göre İtalyanca ad alıyor. Biz çubuk, fiyonk, mantı, erişte gibi isimler veriyoruz onlar aşağıdaki isimleri vermişler.
Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır.
Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur. Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur.
Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur.
Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makamasıdır; her sosa uyum sağlar.
Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar.
Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur. Sosta kullanılan iri malzemeleri tutar.
Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur.
Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir.
Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur.
|
|
İtalyan Makarna Çeşitleri Tarifleri Diğer Konular
|
|