Kısa URL: https://ml.md/lc73596
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
8 yumurta
Tuz
100 gr. margarin
1 orta büyüklükte soğan
800 gr. kabukları soyulmuş domates
Karabiber
Maydanoz
50 gr. kaşar peyniri
Yumurtaları biraz tuz ile çırpın. Tavada bir çay kaşığı margarini kızdırın. Bir yumurtadan içine atıp omlet haline getirin. Aynı şekilde 8 tane omlet pişirin. Her birini dörde katlayıp sıcak olarak muhafaza edin. Kalan margarini tavada kızdırın. Soğanı ayıklayıp doğrayın. Kızdırılmış olan yağda pembeleştirin. Kabukları soyulmuş olan domatesleri küçük küçük kesin ve soğanlara ilave edin. Tuz, karabiber ekin. Hazırlanan bu sosu kapaksız olarak 10 dakika pişirin. Omletleri servis tabağına yerleştirin. Koyulaşmış olan sosu üzerlerine dökün. Maydanozu doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Birlikte omletlerin üzerine serpip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135133
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018
708 defa indirildi / yazdırıldı
3 domates
2 yesil biber
1 kuru soğan
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Biber salçası veya normal salça
Tuz
Yeterincede kaşar peyniri
Tavada önce soğan ve yeşil biberi tavada iyice pembelesene kadar kavurun. Domatesleri ekleyin diğer taraftan da kaşar peyniri rendeleyin. Malzemeler iyice pişirip menemen kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra baharat ve salçayı katıp iyice karıştırın sonrada rendelidğiniz kaşarı malzemelerin üstünü kaplayacak şekilde yayın. Tavanın kapağını kapatıp 2 dakika bekleyin ki kasar erisin sıcak sevis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc161664
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram bebek patates (ortadan 2'ye kesilmiş) (10 dakika haşlanmış)
1 adet rendelenmiş kabak
4 yumurta
2 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı dereotu, nane ve maydanoz (doğranmış)
3 yemek kaşığı krem peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
140 gram bezelye
100 gram beyaz peynir
50 gram kuru domates
Tuz
Karabiber
Fırına girebilen bir tavaya zeytinyağını alın.
Rendelenmiş kabağı tavanın içine alın.
İçerisine doğranmış sarımsağı da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Hafif haşlanmış patatesleri de tavaya alıp kavurmaya devam edin.
Doğranmış kuşkonmazları da ilave edin ve 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
Yumurtaları derin bir kasenin içerisine kırın.
Bir yandan çırparken süt ve hardalı da ilave edin.
Krem peyniri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Taze otları ve kurutulmuş domatesleri de ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Tavada kavrulan kabağın içerisine haşlanmış bezelyeyi de ekleyip güzelce karıştırın ve altını kapatın.
Çırptığınız yumurtalı harcı kabakların üzerinden dökün ve tavada hafifçe karıştırın.
Üzerine pulbiber ve tulum peyniri serpin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve 15-20 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis edin.