|
İtalyan Usulü Domates Çorbası |
|
Sam
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33281
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2009
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 kap yoğurt
Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük kare parçalar halinde kesin. Zeytinyağını tencerede kızdırıp domates parçalarını bu yağda kavurun. Dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve kereviz yapraklarını, bu yağda 5 dakika kavurun. Sonra et suyunu, tuzu karabiberi ve şekeri ilave edin. Çorbayı 15 dakika kaynatın. Çorbayı servis yapacağınız kaselere boşalttıktan sonra, üzerlerine yoğurt döküp hemen servis yapın.
Not: İtalyan usulü domates çorbası yaz aylarında soğuk olarak servis yapılır. Soğuk servis yapılacağı düşünüldüğü için margarin yerine zeytinyağı kullanılmıştır.
ML® İtalyan Usulü Domates Çorbası için tıklayın
|
DOMATES ÇORBASI (İtalya) |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33405
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
3,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
180 gram makarna
500 gram domates (4 büyükçe)
100 gram rende gravyer ya da 100 gram kaşar peyniri (1 bardak)
150 gram soğan (2 orta)
50 gram margarin (2 1/2 çorba kaşığı)
Tuz
60 gram un (1 1/4 kahve fincanı)
1 Bir tencereye; iki buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar ölünceye kadar kavurmalı, sonra buna kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkanlmış ve küçük parçalara doğranmış 4 büyükçe domates ile bir tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, domatesler eriyip de salça haline gelinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle pişirmelidir.
2 Sonra soğanlı domateslere bir bir çeyrek kahve fincanı da un ilâve ettikten sonra domatesleri 2 dakika daha pişirmeli, sonra da bunlara önceden hazırlanmış 8 bardak et suyu ile kaynar tuzlu suya atarak on dakika haşlanmış ve süzülmüş 180 gram da makarna ilâve ederek, makarnalar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirmeli ve kâseye alarak, yanında 1 bardak rende garvyer ya da kaşar peyniri olduğu halde servis yapılmalıdır.
ML® Kolay Domates Çorbası için tıklayın
|
İtalyan Usulü Domates Çorbası |
|
seher yıldızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc71502
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
1 çorba kasesi boncuk makarna
1 adet soğan
6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz
Bir miktar rendlenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı kıyın, margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domatesleri ilave edip kavurun. Unu ekleyip sürekli karıştırarak sos haline getirin. Et suyunu ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|