|
|
Biftek Izgara |
|
hatice teyze
Aşçı
Kayıt: 18.04.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97496
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2014
2,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 parça ince dövülmüş biftek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve tane karabiber
3 çorba kaşığı sirke
Domates ve biber
Öncelikle dövülmüş etlerin üzerine sirke ve yağ döküp 10 dakika kadar bekletin, ardından da tuz ve karabiberle iki yüzünü de tatlandırın. Merak etmeyin, tuz ızgara etleri yumuşatır, önceden koymanın sakıncası yoktur. Izgarayı ısıtın ve etin üzerine kare şekiller vermek için çapraz yöntemle ızgara yapın. Sıcak tutan demir tabaklarla servis yapın.
Fotoğraf "bindal" tarafından gönderildi. 11.11.2014
|
Biftek Izgara |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152545
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
10 adet biftek
1 çay kaşığı biber salçası
1 baş sarımsak
1 çay bardağı yoğurdun suyu
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, tatlı toz kırmızıbiber
Bir kabın içine yoğurdun suyu, rendelenmiş sıkılmış soğanın suyu, sıvı yağ, salça, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiber konulup iyice karıştırılır.
Bifteklerin her biri bu karışıma katılarak iyice harmanlanır. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir.
Terbiyede bekletilmiş biftekler terbiyeden alınır.
Izgara yağlanıp kızdırılır. Biftekler ızgaraya yerleştirilip her iki tarafı da tamamen pişirilir. Patates garnitürleri, közlenmiş domates, biber veya soğan salatası ile servis yapılır.
|
|
Izgara Biftek Tarifleri Kuşbaşı Tarifleri
|
|