|
Izgara Kılıç Balığı |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc27760
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2008
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 küp küp doğranmış kırmızı soğan
2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal kıyılmış nane
2 kılıç balığı filetosu
2 salatalık (doğranmış)
Yapılışı:
Salatalık, soğan, nane, sirke, 1 kaşık zeytinyağı ve şekeri iyice karıştırın. Tuzlayıp biberleyin. Balığı kalan zeytinyağı ile iyice yağlayın. Mangalda veya fırının ızgarasında her tarafını 5'er dk. pişirin. Tabaklara alıp naneli salata ile servis edin.
|
Kılıç Izgara |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61790
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kılıç balığı dilimi (her biri 200 gr'lık)
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Önce ızgaranızı yakınız. Balık dilimlerini tuzlayıp unladıktan sonra, fazla unlarını silkeleyip hafifçe yağlayınız.
Kızgın ızgarada, her iki yanını 4'er dakika ızgara edip, yanında ızgara domates ve biberle servis ediniz.
|
KILIÇ IZGARA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81343
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet küçük domates
2 adet sivribiber
4 adet kılıçbalığı filetosu (1 santim kalınlığında ve her biri 150'şer gram)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı limon salçası
1) Domateslerin saplarını çıkarıp enine ortadan yarınız, biberlerin saplarını kesiniz.
2) Balıkları tuzlayıp hafif yağlayınız, sonra ızgarada 3'er dakika alt ve üstünü pişiriniz.
3) Domates ve biberleri de ızgarada pişirip hemen bir tabağa sıra ile hepsini dizip ayrı olarak limon salçası ile servis yapınız.
|
Izgara Kılıç Balığı |
|
fiber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2013
Mesajlar: 72 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc85516
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013
2,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kılıç balığı filetosu/200 gr
Taze soğan/2 adet
Salkım domates/5 adet
Kabak taze/1 adet
Havuç/1 adet
Limon/1/2 adet
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Sarımsak 2 diş
Defne yaprağı 1 adet
Karabiber 1/2 çay kaşığı
Beyaz mantar 4 adet
Balıkçınızdan fileto olarak almış olduğunuz kılıç balığını, tuz, karabiber, defneyaprağı,sarımsak ve zeytinyağı ile tatlandırıp, kızgın ızgaraya atarak pişirin.
Kabak, havuç, mantar, taze soğan ve domatesleri dilimleyerek ızgarada pişirip servis tabağına alınız. Servis tabağına sebzelerle birlikte pişen kılıç balığını da aktarıp limon ile ikram ediniz.
|
Izgara Kılıç Balığı |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131862
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2018
1,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
Yarım kg kılıçbalığı
1/2 yemek kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı karabiber
1/2 yemek kaşığı tatlı biber
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Doğranmış maydanoz
Limon
Tuz, karabiber ve tatlı biberi kılıçbalığı etine serpin ve karışım absorbe edilene kadar ovun. Kılıçbalığını tereyağına sürün. Yağlanmış ızgarayı önceden ısıtın. Balıkları ızgaraya yerleştirin. 4-5 dakika pişirin. Pişirirken balık etini çevirin. Limon ve salatayla servis edin.
|
|