|
Izgara Piliç Salatası |
|
neveser
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc120754
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2016
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
500 gr. kemiksiz piliç göğüs
1 adet göbek salata
1 çorba kasesi Akdeniz yeşillikleri
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Piliç eti tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Piliç göğüs eti ızgarada pişirilir ve soğuması için bekletilir. Diğer yanda göbek salata, Akdeniz yeşillikleri yıkanır, ayıklanır ve doğranarak büyük bir kase içerisinde karıştırılır. Renkli biberler şeritler halinde kesilerek kaseye eklenir. Domates ve saltalık soyularak küp küp doğranır, kaseye eklenir. Yeşillikler ve diğer malzemeler ile limon suyu karıştırılır. Piliç eti şeritler halinde kesilir ve salatanın üzerine dizilir. Mayonez, hardal, zeytinyağı, tuz ve karabiber karıştırılarak bir sos elde edilir. Sos salatanın üzerine gezdirilir ve maydanoz ile süslenen salata servis edilir.
|
Izgara piliç eti salatası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10445
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak
250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve)
200 gr. Bezelye
1 çay bardağı kırmızı biber
1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos
1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı
Marul yaprakları
Yapılışı:
Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.
|
|