Kısa URL: https://ml.md/lc114163
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2016
1,475 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet közlenmiş biber
2 adet sandviç ekmeği
2 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
5 adet fesleğen yaprakları
30 gram tereyağı
Kabağın kabuğunu kazıyın. Patlıcanın kabuğunu soyun. Verev şekilde dilimler kesin. Izgaraya yağ sürün. Patlıcan ve kabağı hafif pişirin. Sandviç ekmeklerini yarıya bölüp üzerine yağ sürün. Yağsız ızgarada hafif kızartın. Kabak ve patlıcan dilimlerini sandviç ekmeklerinin üzerine paylaştırın. Közlenmiş biberleri de dilimleyip ekmeklerin üzerine yerleştirin. Tuz, karabiber serpin. Fırça yardımıyla ezilmiş sarımsağı paylaştırın. Fesleğen yapraklarını üzerine yerleştirdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın parmesan peyniri serpin ve tekrar fırına verip 2 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc92702
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2013
1,611 defa indirildi / yazdırıldı
3 dilim tahıllı ekmek
1 adet kabak
1 adet patlıcan
3 dilim kaşar peyniri
3 dilim jambon
2 kaşık margarin
Yeteri kadar tuz,karabiber,kekik
Kabak ve patlıcanı yıkayıp bir gece önceden dilimleyin. Sebzeleri derin bir kaba alıp üzerine bir tutam tuz, kekik ve karabiber ekleyip tatlandırdıktan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya sana margarin koyarak soteleyin.
sandviç için tercih ettiğiniz tahıllı tost ekmeklerinin arasına ızgara sebzeler, scamorza peynir ve jambon dilimlerini yerleştirin.