Kısa URL: https://ml.md/lc87481
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
2,702 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 adet portakal
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Tavuk göğüs etinin derisini çıkartıp üzerine yoğurt ve zeytinyağını sürün. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin. Bu arada portakalın kabuğunu soyup bir tencerede tereyağıyla beraber 5 dakika kadar pişirin. Tavuk etini yağsız bir tavada iki yüzünü de kızartın. Üzerine limon suyunu ve biraz pişirdiğiniz portakalı döküp fırın tepsisine alın. 25 dakika 200 derecede pişirin. Servis yaparken istenirse yeşillikler konulabilir. Dilimlenmiş tavuk etini portakal dilimleriyle beraber servis tabağına aktarıp sıcak olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc102235
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2014
2,874 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram tavuk göğüs eti
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, karabiber
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Öncelikle kasaptan kemiksiz tavuk eti alın ve ince dilimler haline getirip biraz dövün. Izgara sosunu yapmak için rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. Bu karışımı tavuk etleri ile harmanlayıp 20 dakika kadar bekletin Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse soğan salatası, bulgur pilavı ile tabağa alıp yanında közlenmiş domates ve biberleri dizip servis yapılabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc132119
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
1,211 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet tavuk göğüs eti
Harcı İçin:
1 büyük soğan
1 büyük diş sarımsak
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı yada tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
Tavuk hariç bütün malzemeyi bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz (soğan ve sarımsağı 4 yada 5 parçaya bölüyoruz) ve julyen usulü doğradığımız tavuk göğüs etini bu harca koyup iyice karıştırıp ağzını sıkıca kapatıyoruz.
Mümkünse bir gece önce, değilse en az 2 saat bu harçla dolapta dinlendiriyoruz.
Izgara tavamızı iyice kızdırıp harcın içinden tavuk etimizi çıkarıp başka hiçbir şey ilave etmeden yaklaşık on dakika suyu çıkıp çektikten sonra haFif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.