|
Izgara Tavuk Salatası |
|
avare
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc61708
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2011
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
7-8 adet zeytin
1 diş sarımsak
5 adet küçük domates
40 ml. zeytinyağı
1 demet roka
1/2 adet yeşil salata
2 adet havuç
1/2 adet kırmızı lahana
1 adet kırmızı biber
100 gr. beyaz peynir
10 ml. sirke
10 ml. nar ekşisi
Kekik
Tuz
Karabiber
Soğanı küp kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Sarımsağı ince, domatesleri ikiye kesin. 10 ml. zeytinyağında sarımsak ve soğanı çevirip tavadan alın. Domatesi ve zeytinleri ekleyin. Tuz, biber ve kekik ile tatlandırın. Rokayı ve yeşil salatayı yıkayıp süzün. Havuçları rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kesip tuz ile ovun. Ardından kırmızı biberi halka kesin. Kalan zeytinyağı, sirke, nar ekşisi, tuz ve karabiberle sos hazırlayın. Tüm malzemeleri sosla karıştırın. Üzerine parçalara böldüğünüz beyaz peyniri serpiştirin. Yanında ızgara tavukla servis yapın.
|
Izgara Tavuklu Salata |
|
ince
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130095
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017
1,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
4 adet tavuk göğsü
½ adet göbek salata (aysberg)
1 adet orta büyüklükte soğan
1 adet kırmızı biber
½ demet kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İncelttiğiniz tavuk göğüslerini ½ limon suyu, 2 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ile hazırladığınız sosta 15 dakika bekleterek terbiye edin.
Yanmaz bir tavada terbiye edilmiş etleri pişirin.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Kestiğiniz kırmızı biberi ve aysbergi de salata kabına ekleyin.
Kıyılmış dereotu, mayonez, kalan limon suyunu ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine ekleyin.
Rendelenmiş kaşar ile süsleyerek servis edin.
|
Izgara Tavuk Salata |
|
banubanu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142862
Gönderme Tarihi: 20.May.2019
699 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane tavuk göğsü
2 orta boy salatalık
1 küçük kase süzme yoğurt
1 küçük kase mayonez
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Tavuğu ızgarada pişirip ve sıcakken küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuğu soyulmuş salatalıkları, kıyılmış marulu, sıvı yağı ve limonu ekleyerek bir kapta karıştırın. Üzerine tavuk dilimlerini ve kıtır ekmekleri koyup rendelenmiş kaşar serpin. Servis yapın.
|
Izgara Tavuk Salatası |
|
latife hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 29 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc155519
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 adet domates
1 avuç marul
1 avuç karalahana
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
Nane
Limon
Çavdar ekmeği
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nar ekşisi
1 çay bardağı süt
Biberiye
Kekik
Tüm sebzelerimizi doğrayıp kasemize alıyoruz. Biberiye, kekik, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, süt ve doğradığımız tavukları bir kasede marine ediyoruz. Marine edilmiş tavuğun ön ve arkasını 2′ şer dakika ızgarada pişirip salatamızın üzerine alıyoruz. Daha sonra üzerine baharat ve ekşilerimizi döküp nane, domates ve ekmekle süslüyoruz. Eğer isterseniz tavuğun marinesine susam da ekleyebilirsiniz.
|
|