Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balkabağı Tarifleri > Izgarada Karışık Sebze (3 adet - 80,715 defa bakıldı)

Izgarada Karışık Sebze


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebze Izgara

gurme
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32485
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2008
2,511 defa indirildi / yazdırıldı




1 orta boy kabak (ya da 12 küçük boy kabak)
3 orta boy soğan
12 iri mantar (sapları ayıklanıp, yalnızca şapka bölümleri bırakılmış)
4 kırmızı dolmalık biber
3 limon (her biri 8'e kesilmiş)
6 orta boy domates (her biri 2 'ye kesilmiş)
Marinadı:
6 cl. (1/4 su bardağı) natürel zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biberiye
1/4 tatlı kaşığı kekik
1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı tuz

Mangal ateşini ızgara saatinden 30 dakika önce yakın.
Marinadı hazırlamak için zeytinyağı, biberiye, kekik, kırmızıbiber ve tuzu küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 4 dakika pişirip, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın.
Sivri bir bıçakla her kabağı, dipten sap bölümüne kadar 0,5 cm kalınlığında dilimler halinde yarın (bütünüyle keserek dilimleri birbirinden ayırmamaya dikkat edin).
Soğanların her birini boylamasına 4 parçaya kesip, soğan parçalarını 4'er 4'er şişe geçirin ve bir kenara bırakın. Mantarları da 6'şar 6'şar başka 2 şişe geçirerek, bir kenara bırakın. Kırmızı dolmalık biberlerin her birini boylamasına 3'e kesip, sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra, 3'er 3'er 4 şişe geçirerek bir kenara bırakın.
Yarım domatesleri 4'er 4'er 3'şişe geçirerek bir kenara bırakın.
Mangaldaki kömür kor haline gelince, kâsedeki marinattan fırçayla sebzelerin üstüne sürerek, sebzeleri, her birinin pişme süresinin farklı olduğunu göz önünde tutarak, çevire çevire ve çevirdikçe üstlerine kâsedeki ma-rinattan sürerek ızgara edin: Kabaklar 10 dakika, soğanlar 8 dakika, mantarlar 6 dakika, domates ve dolmalık biberler 5'er dakika ızgara edilmelidir.
Bütün sebzeler ızgara edilince, şişleri bir servis tabağına aktarıp (istenirse sebzeler şişlerden çıkarılabilir), limon parçalarıyla süsleyerek servis yapın.


Izgarada Karışık Sebze

beyazit
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15031
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
2,325 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 kabak
1 havuç
1 patlıcan
1 salçalık kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
5-6 maydanoz yaprağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Sos için:
4 domates
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam kırmızı tozbiber
1 tutam tuz

Domatesler, soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates, tuz ve kırmızı toz-biberi ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sosu ocaktan alıp ılınmaya bırakın ve ezin.
Havuç, biber, kabak ve patlıcanı temizleyip uzunlamasına ince ince dilimleyin ve her dilimi ortadan ikiye kesin. Sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzeleri ekleyip 5 dakika bekletin. Yağını süzüp ızgarada pişirin. Sebzeleri dikdörtgen servis tabağına renklerine göre dönüşümlü olarak yerleştirin. Etrafına sosu döküp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ilık servis yapın.


IZGARA SEBZE

Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc19888
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2007
2,176 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
MALZEME:
4 oval domates,
2 mısır,
2 baş sarımsak,
3 tatlı kaşığı yağ,
1 tatlı kaşığı kıyılmış yeşillik.

1. Domatesleri yıkayarak uzunlamasına kesin. Sarımsağın dış kabuklarını soyun bütün parçayı enine kesin.
2. Yağ, yeşillik, tuz ve karabiberden sos hazırlayın, sosu sebzelerin üstüne damlatın. Domatesleri 5 dakika, gerisini yaklaşık 15 dakika kızartın.






Izgarada Karışık Sebze Tarifleri Balkabağı Tarifleri



(3 adet Izgarada Karışık Sebze 80,715 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort