|
|
İzmir Köfte |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180620
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
250 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 diş sarımsak
4 adet patates
İstediğiniz kadar yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Derin bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, doğranmış maydanozu, ezilmiş sarımsağı, bayat ekmek içini, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurun ve köfte harcından elinizle şekil vererek köfteler yapın.
Bir tavaya bir parmak kadar sıvı yağ koyup ocağı yakın. Köfteleri hafifçe kızartın, tamamen pişmesine gerek yok, sadece dış yüzeyi pişsin.
Yağladığınız fırın tepsisine halka halka doğradığınız patatesleri dizin. Kızarttığınız köfteleri patateslerin arasına yerleştirin. Üzerine dilimlediğiniz biber ve domatesleri ekleyin.
Bir kasede salça, su, tuz ve dilediğiniz baharatları karıştırarak bir sos hazırlayın. Bu sosu köftelerin üzerine dökün. Pişirme: 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Patatesler piştiyse köfteler de pişmiş demektir.
Not: Bir porsiyon (orta boy) İzmir köfte, yaklaşık olarak 200 kalori içerir. Köftelerin kızartılması ve özel sosun eklenmesi bu kalori miktarını yükseltir. Diyet yapanlar için porsiyonu küçültmek ya da köfteleri fırında pişirmek iyi bir alternatif olabilir.

|
İzmir Köfte |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182343
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2025
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için:
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Diğer malzemeler:
3 adet patates (halka halka doğranmış)
2 adet yeşil biber
2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen harçtan küçük, uzun köfteler yaparak şekillendirin.
Halka doğradığınız patatesleri az yağda hafifçe kızartın.
Tavada sıvı yağı ısıtın, salçayı ekleyip kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu ekleyerek sosu kaynatın.
Fırın kabına kızarmış patatesleri, köfteleri ve biberleri yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

|
|
İzmir Köfte Tarifleri Pirinç Köfte Tarifleri
|
|