|
İzmir Köfte |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76784
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
1,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
500 gr köftelik kıyma
3 Yemek Kaşığı galeta unu
1 Adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
3 Adet domates rendesi
0,5 Fincan su
2 Adet salça
Köfte malzemelerini yoğur elinle biraz su ekle yine yoğur.Su köftenin yumuşak olmasını sağlıyor.Şekillendirin dolaba kaldırın. Patatesleri dilim şeklinde doğrayın.Fırın kabına alın üzerine biraz sıvıyağ döküp harmanlayın ve 200 derece ısıtılmış fırına verin.20 dk.pişirin. Salçayı sıvıyağı, SANA mutlu aileyi, rende domatesi ekleyin ve ocakta pişirin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın.Tuzunu ekleyin. Patatesleri fırından çıkarıp üzerine köfteleri dizin.tekrar fırına verin,15 dk sonra köfteleri çevirin ve bi 20 dk daha pişirin.
Fotoğraf "dr. Sema" tarafından gönderildi. 11.05.2020
|
İzmir Köfte |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc78305
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı domates salçası
2 Adet biber
1 Adet yumurta
400 gr kıyma
1 Adet soğan
3 Adet patates
Soğanı ayıklayalım ve rendeliyelim, karıştırma kabına alalım, maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim. 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patateslerin kabuklarını soyolım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım.
|
İzmir Köfte |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc79941
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
1,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik Kase
500 gr kıyma
1 Çay Kaşığı karabiber
3 Su Bardağı su
1 Adet yumurta
2 Adet kuru soğan
5 Dilim bayat ekmek
4 Adet patates
1 Tutam maydanoz
1 Çorba Kaşığı salça
1 Çay Kaşığı kimyon
2 Adet Domates
1- Derin bir kaba 2 adet soğanı rendeleyin. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın. Yarım kg kıymayı kaba ekleyin.
2- Ayrı bir çukur kapta 4-5 dilim bayat ekmek içini 1 bardak su ile ıslatın. Yeterince tuz, karabiberi,1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kimyonu da ekledikten sonra hepsini iyice yoğurun. İzmir köfte şekli vererek fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin.
3- Sos hazırlığı: Bu sırada tencerede sanayağı kızdırın. 1 adet soğanı küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı salçayı soğanlarla birlikte iyice karıştırarak yedirin. 3 su bardağı sıcak suyu da döktükten sonra sosu kaynamaya bırakın.
4- Sos kaynayınca doğradığınız patatesleri sosa ekleyin ve karıştırın. Tuzunu da serptikten sonra sos tenceresinin kapağını kapatın.
5- Fırından aldığınız köftelerin üzerine hazırladığınız sostan dökün. 2 adet domatesi yarım ay şeklinde kesin ve fırın tepsisine dizin. Sosu döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.
|
İzmir Köfte |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80439
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
500 gr kıyma
4 Adet patates orta boy
2 Yemek Kaşığı salça
1 Adet soğan
2 Adet sivri biber
2 Adet Domates
Kıymaya soğan karabiber tuz ıslatılmış bayat ekmek ile birlikte yoğur.ve oval şekil vererek tepsiye diz. Patatesleri soyup elma dilim şekli vererek köftelerin arasına diz.diğer yandasalçalı su yaparak köftelerin üzerine dök. Domates biber ile süsle üzerlerine sana klasik parçaları ilave ederek fırına sür. Sıcak servis yap.
|
İzmir Köfte |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82932
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
1,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Klasik
3 Dilim ekmek içi
4 Çorba Kaşığı salça
4 Adet patates
500 gr kıyma
3 Adet Domates
1,5 Demet maydanoz
Kıymayı ekmek içi ile yuğurun.içine dilimlenmiş maydanozu ve tuzu ekleyin.tekrar yugurun. Elinizle köfte şeklini verdirin. Bir tavada da margarini eritip patetesleri bu yağda kızartın. Daha sonra aynı yağda köfteleri kavurun. Tepsinin altına patates üzerine de köfteleri koyun. Tavada kalan yağa küp küp doğranmış patatesleri sulanmış salça ile beraber iki dk kavurun. Biraz su koyarak kaynamaya bırakın. 15 dk pişirin.
|
İzmir Köfte |
|
yengem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86669
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2013
1,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
2 Adet biber
2 Adet Domates
1 Avuç kurutulmuş ekmek
2 Yemek Kaşığı salça
0,5 Demet maydanoz
3 Tutam karabiber
1 Tatlı Kaşığı tuz
Karıştırma kabına kıymayı ekleyin ardından maydanozu ince kıyıp ekleyin kurutulmuş ekmeği koyduktan sonra baharat ve tuzunu atın karıştırın. Ardından uzunlamasına köfteler yapın daha sonra yağda kızartın ardından salçayı su ile eritin kızarmış köfteleri tepsiye dizin üstüne salçalı suyu ilave edip 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin servise hazır.
|
|