|
İzmir Pilavı |
|
gurbet yolcu
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc133782
Gönderme Tarihi: 01.May.2018
1,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı baldo pirinç
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru kayısı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Sıvıyağ
1 su bardağı et suyu veya bulyon
Tuz
Soğanımızı minik minik doğrayıp tereyağı ile öldürelim.
Daha sonra 10 dk. suda bekletip suyunu süzüp yıkadığımız pirincimizi ilave edip yağda döndürelim.
Suyumuzu ilave edip bulyonu atıp pilavımızı pişirelim. Kayısıları minicik keselim.
Antep fıstıklarını bıçakla ortadan ikiye bölün.
Cevizleri minik minik kırın.
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Sıvıyağ ile bir tavada önce dolmalık fıstıkları kavurun.
Rengi dönünce antepfıstığı, ceviz, kuş üzümü, kayısıları ekleyin. Yağda 5 dk. soteleyin.
|
İzmir Pilavı |
|
bacı kalfa
Aşçı
Kayıt: 02.07.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109000
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı antepfıstığı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 adet kuru kayısı
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Pirinçleri yıkayıp süzün. Pirinçleri, kıyılmış soğanı yağda kavurun, suyunu verip demlenmeye bırakın. Diğer bir tencerede yağı koyup fıstıkları kavurun. Cevizi, fıstığı, kayısıyı ve Antep fıstığını da ekleyip kavurun. Demlenen pilava ekleyip yeşillikleri karıştırın ve kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirin.
|
İzmir Pilavı |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67422
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
3,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
6 adet organik kuru kayısı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
Su
Tuz
Süslemek için:
Taze otlar
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanla bir-iki dakika kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyip tuzunu koyup hep birlikte 4-5 dakika daha kavurun. Sıcak et suyunu ekleyerek kısık ateşte pilavı pişirin. Pilav demlenirken başka bir tavada sıvı yağı alıp dolmalık fıstığı ardından cevizleri, kuş üzümlerini, küp doğranmış kayısıları, antepfıstıklarını ekleyip 2-3 dakika kavurun. Demlenen pilavın üzerine kavrulan malzemeleri ekleyin. Tarçını, ince doğranmış maydanoz ve dereotlarını da üzerine koyarak pilavla birlikte harmanlayın. Islatılan kalıbın içine pilavı doldurup servis tabağına ters çevirin. Üzerini taze otlarla süsleyip soğumadan ikram edin.
Not: Pilavın içindeki çıtır çıtır kuru yemişler lezzetine lezzet katar.
|
İzmir Pilavı |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9646
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
5 çorba kaşığı SANA
2 çorba kaşığı çam fıstığı 2
bardak tavuk suyu
2 bütün kuru kayısı (ufak ufak doğranmış)
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı küçük doğranmış ceviz
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Pirinci ayıklayıp, bir tepsiye koyun. 1 çay kaşığı tuz katın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, soğumasını bekleyin. Birkaç kez yıkadıktan sonra iyice süzüp bir kenarda bekletin. Rendelenmiş soğanı tencereye koyun, SANA ilave edin ve devamlı karıştırarak orta hararette 3 dakika kadar pembeleştirin. Çam fıstıklarını katın 2 dakika kadar kavurun. Tavuk suyu ve doğranmış kayısıları ilave edin; kaynatın. Kuş üzümü, ceviz, tarçın, şeker, biber, tuz ve pirinci de katın sadece bir defa karıştırın, kapağını kapatın ve yüksek ateşte karıştırmadan 5 dakika pişirin. Sonra ateşi iyice kısın ve pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin. Ateşten alın; kapağını kaldırın; tencerenin üstünü bir peçete ile örtüp kapağını kapatın. Bu şekilde 40 dakika kadar ılık bir yerde demlendirin. Pirinçleri zedelemeden servis tabağına aktarıp servis yapın.
|
|