|
İzmir Pilavı |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc77719
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı ceviz
1 Tutam dereotu
1 Tutam maydanoz
2 Çorba Kaşığı antepfıstığı
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
6 Adet kuru kayısı
1 Adet soğan
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
1 Su Bardağı etsuyu
2 Su Bardağı baldo pirinç
Pirinçlerimizi yıkayıp süzdükten sonra sana klasik margarinimizi tencereye alıp ince doğranmış soğanla bir iki dakika kavuruyoruz. üzerine pirinçleri ve tuzunu ekleyip 4-5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak et suyunu verip orta ateşte pilavımızı pişiriyoruz. Pilav demlenirken başka bir tavada dolmalık fıstığı ceviz, kuş üzümü, küp doğranmış kayısıları, antepfıstıklarını biraz sana margarinimizle 2-3 dakika kavuruyoruz. Demlenen pilavın üzerine kavurduğumuz malzemeleri, tarçını, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Islattığımız kalıbın içine pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerini taze dereoyu ve maydanozlarla süsleyip servis ediyoruz.
|
İzmir Pilavı |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77876
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
1,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Bardak PİRİNÇ
5 Çorba Kaşığı sana
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
2 Çorba Kaşığı çam fıstığı
2 Bardak tavuk suyu
1 Çay Kaşığı şeker
1 Adet soğan
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı tarçın
2 Adet kuru kayısı
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Çorba Kaşığı ceviz
Pirinci iyice yıkayın ve süzüp bir kenarda bekletin.Rendelenmiş soğanı tencereye koyun,sana ilave edin ve devamlı karıştırarak orta ateşte 3 dakika kavurun.Çam fıstıklarını katın 2 dakika kadar kavurun.Tavuk suyu ve doğranmış kayısıları ilave edin kaynatın.Kuş üzümü,ezilmiş ceviz,tarçın,şeker,karabiber,tuz ve pirinci de katın sadece bir defa karıştırın.kapağını kapatın ve yüksek ateşte karıştırmadan 5 dakika pişirin.Sonra ateşi iyice kısın ve pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin.Ateşten alın kapağını kaldırın tencerenin üstünü bir peçete ile örtüp kapağını kapatın.Bu şekilde demlendirin ve pirinçleri zedelemeden bir servis tabağına alın.
|
İzmir Pilavı |
|
Hande Hekimoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc82827
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
1,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Adet soğan
2,5 Su Bardağı tavuk suyu
2 Yemek Kaşığı küçük doğranmış ceviz
0,5 Çay Kaşığı tarçın
2 Yemek Kaşığı dolmalık fıstık
2 Yemek Kaşığı kuş üzümü
1,5 Su Bardağı baldo pirinç
3 Adet doğranmış kayısı
0,5 Çay Kaşığı şeker
Pirinci temizleyip tepsiye alın 1 çay kaşığı tuz ilave edip üzerini örtecek kadar su ilave edip soğuyuncaya kadar bekletin pirinci bir kez yıkadıktan sonra iyice süzün soğanı rendeleyin margarini tencereye ekleyin soğanı 3 dk pembeleştirin fıstıkları ilave edip 2 dk daha kavurun kayısıları ekleyin pirinci ilave edip 2 dk daha kavurun son olarak tavuk suyu ,kuş üzümü,ceviz,tarçın ,karabiber ve tuzu ilave edin bir kere karıştırın ve yüksek ateşte hiç karıştırmadan 5 dk pişirin kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar 15 dk pişirin ocaktan alınca kağıt havlu örtüp 40 dk demlenmeye bırakın daha sonra servis yapın.
|
İzmir Pilavı |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83907
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2012
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
2 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
1 Çay Kaşığı Ucuyla tarçın
3 Adet kayısı
3 Su Bardağı et suyu
1 Çay Kaşığı Ucuyla şeker
1 Çay Kaşığı tuz
1 Demet dereotu
2 Çorba Kaşığı ceviz
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
2 Su Bardağı pilavlık pirinç
Pirinçler yıkanıp, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir. İki üç defa yıkanıp suyu süzülür. Rendelenmiş soğan, sana klasik yağla biraz pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine fıstık katılır, biraz daha kavrulur. Daha sonra et suyu katılır. İçine kayısılarda ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kuş üzümü, ceviz, tarçın, şeker ve tuz; pirinç ile birlikte, kaynayan tencereye ilave edilir. Bir kere karıştırılır. 5 dakika harlı ateşte kaynatıldıktan sonra altı kısılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencerenin üzerine temiz bez veye kağıt peçete gerilir. Kapağı kapatılır. En az yarım saat dinlenmeye alınır.
|
|