Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hint Yemekleri > Jalebi (4 adet - 13,041 defa bakıldı)

Jalebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Jalebi

tuluhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc135688
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2018
1,600 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz maya
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın

Su ve toz şekeri kaynatıp soğutun.
Tüm hamur malzemesini bir kaba alın ve birbirine yedirerek karıştırın.
Kabınızı ılık su dolu başka bir kabın içine koyun ve mayalanması için 2 saat kadar bekletin. Akışkan kıvamda bir hamur elda etmiş olmalısınız.
Hamurunuzu bir torbaya koyun ve torbanın ucunu kesin.
Yağı kızdrırın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını serpin.
Hamuru yağın içine daireler şeklinde hızlıca sıkın ve kızartın.
Kızaran jalebi soğuk şerbete atın.
Şerbetini çekince servis edin.



Jalebi

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144889
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
822 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
Kızartmak için:
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı limon suyu

Hamuru hazırlamakla başlayın.
Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.
Akışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
Eğer hamurunuz yoğun kıvamlı olduysa biraz su ilave edin.
Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın.
Şeker eriyip, su kaynamaya başlayınca gül suyunu ve limon suyunu ilave edin.
Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Dinlenen hamurun içerisinde kabarcıklar oluşacak.
Bu hamuru boş ve temiz bir ketçap veya mayonez şişesinin içine aktarın.
Tavanın içine yağı koyup kızdırın.
Şişedeki hamuru içten dışa doğru büyüyen daireler şeklinde veya dilediğiniz bir şekilde sıkın.
Şekilli döktüğünüz hamurları arkalı önlü kızartın.
Kızartma işlemi bittikten sonra kızarmış hamurları ılınan şerbete batırın.
Bu işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın. Jalebi tatlınız hazır.



Jalebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178242
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamur İçin:
1 su bardağı un (125 gram)
2 yemek kaşığı mısır unu
1/4 çay kaşığı zerdeçal tozu (renk vermesi için)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su (gerektikçe ayarlayın)
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet İçin:
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı safran (isteğe bağlı, renk ve tat vermesi için)
1/4 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)

Büyük bir karıştırma kabında un, mısır unu ve zerdeçalı karıştırın.
Yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Su ekleyerek pürüzsüz, akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı, akışkan ama çok sulu olmamalıdır.
Hamuru örtün ve 6-8 saat (veya bir gece) fermente olması için bekletin.
Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatın.
Şerbet kaynamaya başladığında, safran ve limon suyunu ekleyin.
Şerbeti 5-7 dakika kaynatarak hafifçe koyulaşmasını sağlayın.
Şerbeti ocaktan alın ve sıcak tutun.
Hamura kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.
Sıvı yağı derin bir tavada veya fritözde orta ateşte ısıtın.
Hamuru sıkma torbasına veya bir plastik poşete koyun. Ucunu ince bir delik açarak kesin.
Isınmış yağın içine dairesel veya spiral şekiller çizerek hamuru sıkın.
Jalebiler altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Çevirerek her iki tarafının da eşit şekilde kızarmasını sağlayın.
Kızaran jalebileri delikli bir kepçe ile yağdan çıkarın ve fazla yağını süzün.
Kızarttığınız jalebileri hemen sıcak şerbete batırın. 1-2 dakika şerbette bekletin ve şerbeti iyice emmelerini sağlayın.
Şerbetten çıkararak servis tabağına alın.



Jalebi

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180819
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2024
24 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamur için:
1 su bardağı un (mümkünse çok amaçlı un)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
Bir tutam zerdeçal veya safran (renk vermesi için)
1 çay kaşığı toz şeker
Şerbet için:
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
1-2 adet kakule (isteğe bağlı, aromatik tat için)
Kızartmak için:
Bol miktarda ayçiçek yağı veya sıvı yağ

İlk olarak, derin bir karıştırma kabında unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu ve toz şekeri birleştirerek karıştırın.
Ardından yoğurdu ve suyu azar azar ilave edin.
Karışımı pürüzsüz ve hafif akışkan bir kıvama gelene kadar çırpın.
Hamurun rengini canlı bir sarıya dönüştürmek için az miktarda zerdeçal veya safran ekleyebilirsiniz.
Karışımı yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
Şeker ve suyu küçük bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Şeker tamamen eriyip karışım kaynamaya başladığında birkaç damla limon suyu ekleyin.
Limon, şerbetin kristalleşmesini önleyecektir.
İsteğe bağlı olarak kakuleyi de ekleyerek aromatik bir tat katabilirsiniz.
Şerbeti birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru sıkma torbasına ya da temiz bir buzdolabı poşetine alın; poşetin ucuna ince bir delik açın.
Kızartma tavanızı ya da derin bir tencereyi orta ateşte ısıtın ve yağı ekleyin.
Yağ kızgın hale geldiğinde, hamuru sıkma torbasından ya da poşetten halka şeklinde dökün.
Jalebinin kıtır ve spiral şekline ulaşabilmesi için hamuru yağa ince halkalar halinde sıkmanız önemli.
Her iki yüzünü de altın rengi alana kadar kızartın.
Kızaran jalebileri, fazla yağını süzdürdükten sonra doğrudan ılık şerbete atın.
Şerbetin içinde 2-3 dakika beklettikten sonra çıkartın ve bir servis tabağına alın.
Jalebiler, Hindistan’da genellikle sade olarak ya da üzerine az miktarda ince çekilmiş badem veya fıstık serpilerek servis edilir.

Not: Dilerseniz yanında kaymak veya vanilyalı dondurma ile sunarak tatlınızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.







Jalebi Tarifleri Hint Yemekleri



(4 adet Jalebi 13,041 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort