|
Jambonlu Omlet |
|
ersoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc142045
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2019
731 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dilim ince kıyılmış jambon
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tüm malzemeleri çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Az yağlanmış tavaya döküp, her iki tarafını da kızartın. İsteğe göre arasına biraz daha rende kaşar ekleyerek servis yapın.
|
Jambonlu Omlet |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96770
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2014
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurtanın ak ve sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpınız.
İçine tuzunu ve karabiberini ilave ediniz.
Omlet tavasında yağı eritiniz.
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın sıcak olması gerekir. Tavada eriyen yağın ısınmasını bekleyiniz.
Dumanlanmamasına dikkat ediniz.
Çırpılmış olan yumurtaları tavaya dökünüz.
Devamlı tahta spatula ile karıştırarak kenardakilerle ortadakilerin yerini değiştiriniz.
Tavayı sallayarak her tarafının eşit pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
Jambonları paysenne doğrayınız.
Tereyağında sote ediniz.
Hazırlanan omleti katlanacağı zaman içine jambonlar ilave ederek kapatınız.
Üzerini iki ince dilim kızarmış jambonla süsleyerek sıcak servis yapınız.
|
Jambonlu Omlet |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63039
Gönderme Tarihi: 07.May.2011
3,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr yağsız jambon (dilimlenmiş)
6 yumurta
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup, orta ateşte kızdırınız. Jambonu ekleyip, arasıra, karıştırarak 5 dakika, iyice ısınıp hafif pembe olana kadar pişiriniz. Tavayı ateşten indirip, bir kenarda sıcak olarak saklayınız.
Yumurta, tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede, çatalla iyice karıştırınız. Kalan 1 çorba kaşığı yağı büyük bir omlet tavasında kızdırınız. Yumurtalı karışımı boşaltıp, karıştırarak birkaç saniye, dibinin biraz tutmasını bekleyiniz. Ateşi kısınız. Spatulayla omletin kenarlarını kaldırıp tavayı öne eğerek, üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibinin yeniden biraz tutmasını bekleyiniz. Omletin yarısının üstüne jambonu boşaltıp tavayı öne doğru eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını jamıbonların üstüne, yarım daire biçiminde katlayınız.
Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız. Omleti ikiye yada üçe keserek servis ediniz.
|
JAMBONLU OMLET |
|
melankoli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33737
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
12 adet yumurta
Tuz
200 gram dana jambon
Yumurtaları bir kâseye kırıp, tuz ilâvesiyle güzelce çırpın. Fındık büyüklüğünde parçalara kesilmiş, 200 gram dana jambon katmak suretiyle iyice karıştırın. Yağı eritip, tavanın her tarafına yayın. Omleti ortasından tavaya dökün pişsin. Altı pişince ters yüz edin. Diğer tarafı da pişince tabağa alıp servis yapın.
|
Jambonlu Omlet |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8938
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
az tuz
2 dilim jambon
2 çorba kaşığı zar gibi doğranmış gravyer peyniri
kıyılmış maydanoz
Jambon'u kibrit gibi doğrayın. Bir tavada 2-3 dakika sote yapın ve yağını süzün. Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ilave edin. Bir çatalla hafif çırpıp sarı ve beyazını birbirine karıştırın. Omlet tavasına tereyağını koyun, kızdırın. Jambonu, peyniri, maydanozu ve yumurtayı ekleyip çatalla karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin. Çatalla omleti öne doğru kıvırın. Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru alt üst edip çevirin.
|
|