Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Suşi Tarifleri > JAPON BİSKÜVİSİ (2 adet - 99,354 defa bakıldı)

JAPON BİSKÜVİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Suşi Tarifleri
Tempura Tarifleri
Teriyaki Tarifleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


JAPON BİSKÜVİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61074
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
3,774 defa indirildi / yazdırıldı




180 gr (12 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
250 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
2 yumurtanın sarısı
150 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) krem patisiyer
125 gr reçel (dilediğiniz cins)
Süslemesi:
180 gr (1+1/2 su bardağı) pudra şekeri
1 kahve kaşığı limon ruhu (baharatçılarda bulunur)
2-3 çorba kaşığı ılık su

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
Bir tatlı kaşışı yağla büyük bir fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız.
Un, tuz, ve şekeri büyük bir kaseye eleyip ortasında çukur yaparak yumurta sarılarını ve kalan 180 gr yağı koyunuz. Parmaklarınızla yumurta ve yağı halledip yavaş yavaş unu yedirerek pürtüksüz bir hamur elde ediniz.
Hamuru top yapıp yağlı kağıda sararak buzdolabında bir saat bekletiniz.
Unlanmış hamur tahtasında hamuru ince açınız. 1,5 cm'lik bisküvi kesicisiyle hamuru yuvarlak yuvarlak kesip, tepsiye diziniz. Tepsiyi fırına sürüp 7-8 dakika, bisküviler nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Bisküvileri fırından çıkarıp tel ızgaranın üstüne yerleştirerek soğumaya bırakınız. Bisküviler iyice soğuyunca yarısının üstünü krem patisiyer ile kaplayıp kalanları, krem patisiyer kaplanmışların üstüne kapayınız. Süslemeyi hazırlayana kadar bisküvileri bir kenara bırakınız.
Pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip limon ruhunu ekleyiniz.
Suyu damla damla katıp, bulamaç tahta kaşığın arkasına yapışacak kıvamda, pürtüksüz ve parlak olana kadar pişiriniz.
Süsleme sosunu bisküvilerin üstüne sürünüz. Her bisküvinin üstüne bir çay kaşığı reçeli koyup süsleme tamamen donana kadar bir kenarda bekleterek servis ediniz.


Fotoğraf "martı" tarafından gönderildi. 23.08.2015


Japon Bisküvileri

öö
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc114837
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2016
1,964 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
180 gr oda sicakliginda margarin
1 3/4 kap un
1 ck tuz
1/4 kap toz şeker
2 adet yumurta sarisi
Krema:
2 adet yumurtanin sarisi
4 yk şeker
1 ck vanilya esansi
1 yk mısır nişastasi
1 yk un
300 ml sut, ılık
1 adet yumurta beyazi
Ust susleme:
1 1/3 kap pudra sekeri
1 tk limon suyu
3 1/2 yk ılık su
1 küçük kase reçel

Krema: Once yumurtalari kucuk bir tencerenin icinde cirpin, sekeri ekleyip kremamsi bir gorunum alana kadar karisitirmaya devam edin. Yavas yavas vanilya, misir nisastasi ve unu ilave edin karistirin. Yavas yavas ılık sütün 1/4 unu karisima bosaltin, karistirin. Ocagin altini acip orta dereceye getirin. Geri kalan sutu ilave ederken, karisitirmaya devam edin. Karisim kalinlasmaya baslayinca, tencereyi kenara alin.
Yumurtanin beyazini bir kap icinde kar gibi olana kadar cirpin. Karisimi yavas yavas yumurta beyazinin icine katin. Karisimi tekrar tencereye bosaltin, ocagin uzerine koyup 1 dakika kadar karisitirip pisirin. Uzerine kagit havlu koyun ve kapagini kapayin, kenarda sogumaya birakin.
Hamur: Un, tuz ve sekeri buyuk bir kaba koyup karistirin. Ortasini acip sanayağı ve yumurta sarilarini ekleyin. Once parmaklarinizla yumurta sarilari ile yagi karistirin, kenarlardan yavas yavas unu karisima alin ve yogurun. Top yapin, uzerini ortup buzdolabinda 30 dakika kadar bekletin.
Firini (190 C) ye getirip ısıtın. Tezgahin uzerini unlayip, merdane ile hamuru ince bir sekilde acin. 0.5 cm enindeki yuvarlak kesici ile kesin. Parsomen kagidi koydugunuz firin tepsisinin uzerine dizin. 12-14 dakika (hamurun kalinligina gore sure degisiyor) kadar pisirin. Tel izgara uzerine yerlestirip sogumaya birakin.
Kurabiyelerin yarisinin uzerine tarife gore hazirlayip, sogumaya biraktiginiz kremadan surun, geriye kalan kurabiyeler ile uzerlerini kapayin.
Üst Susleme: Pudra sekerinin icine limon suyu ve suyu yavas yavas ilave edin ve karisitirin. Iki tatli kasigi yardimi ile biskuilerin uzerine karisimdan koyun. Uzerlerini istediginiz recelin taneleri ile susleyin. Ben portakal receli ve Incir receli kullandim.







JAPON BİSKÜVİSİ Tarifleri Suşi Tarifleri



(2 adet JAPON BİSKÜVİSİ 99,354 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort