Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Suşi Tarifleri > Japon Usulü Sığır Bonfile (2 adet - 83,209 defa bakıldı)

Japon Usulü Sığır Bonfile


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Suşi Tarifleri
Tempura Tarifleri
Teriyaki Tarifleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Japon Usulü Sığır Bonfile

nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Anıttepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30987
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2008
2,944 defa indirildi / yazdırıldı




500 g sığır bonfilesi (bütün yağı temizlenip, etin dokusuna ters yönde ince dilimlenmiş)
125 g tel şehriye
60 g taze mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, başlıkları ince doğranmış, sapları başka bir tarifte kullanmak için saklanmış)
3 taze soğan (ince şeritler halinde kesilmiş)
1/2 küçük marul (ya da tercihen çinlahanası, tütün kıyımı kesilmiş)
90 g beyazpeynir (2 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1,5 litre (6 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
2 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı susamyağı (ya da ayçiçek yağı)

Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca tel şehriyeleri koyup, yumuşayıncaya kadar (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, şehriyeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, süzülmeye bırakın.
Et dilimleri, mantarlar, taze soğanlar, marullar (ya da çinlahanaları) ve beyazpeynirleri, bir tepsiye yan yana dizin.
Et (ya da tavuk) suyu, soya sosu, sirke ve sarımsakları, bir fondu kabında, 5 dakika pişirin. Sonra susamyağını (ya da ayçiçek yağını) ekleyin.
Tıkırdamakta olan karışıma bonfile parçalarını koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra sebzeleri ve beyaz peynirleri koyup, 2 - 3 dakika ısınmaya bırakın. Delikli kaşıkla tümünü 6 düz tabağa çıkarıp, pişme suyuna süzülmüş arpa şehriyelerini karıştırarak ısıtın ve yemeğin yanında servis yapın.


Japon Usulü Sığır Bonfile

kristal çanak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2015
Mesajlar: 25
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc113502
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2015
1,516 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg sığır bonfile
4 adet mantar
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş dövülmüş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı etsuyu
1 çorba kaşığı margarin
300 gr havuç

Mantarları doğrayıp bir kaseye koyun. Soya sosu, domates salçası, tuz, toz şeker, sarımsaklar, yenibahar ve et suyunu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kaseyi bir kenara bırakın. Margarini bir tencereye koyup, harlı ateşte kızdırın. Kuşbaşı etlerin üçte birini koyup kızartın, kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Tüm etler bitene dek işleme devam edin. Bütün etleri tekrar tencereye koyun. Kasedeki mantarlı karışımı ekleyip, bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp,1,5 saat pişirin. Havuç dilimlerini ekleyin yarım saat daha pişirip servis yapın.






Japon Usulü Sığır Bonfile Tarifleri Suşi Tarifleri



(2 adet Japon Usulü Sığır Bonfile 83,209 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort