Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fransız Yemekleri > JUS CLAIR (BERRAK SALÇA) (2 adet - 102,920 defa bakıldı)

JUS CLAIR (BERRAK SALÇA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


JUS CLAIR (BERRAK SALÇA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc14993
Gönderme Tarihi: 31.May.2007
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre jüy için MALZEME:
1 adet dana incik kemiği (1 kg.) veya muhtelif dana kemiği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tepeleme dolu domates salça
1/2 tatlı kaşığı tuz
Zar gibi doğranmış 1 iri soğan
1/4 küçük kereviz
Az kekik, varsa fesleyen
10 adet tane karabiber
7 su bardağı su

YAPILIŞI :
Kemikleri orta parmak uzunluğunda kırınız
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız
kemikleri ilâve edip zaman zaman karıştırarak kemikler sarı bir renk alıncaya kadar kavurunuz
Su hariç diğer bütün malzemeyi ilâve edip iki dakika karıştırarak kavurup suyunu ilâve ediniz
Orta ateşte bir kere kaynatıp üzerine toplanan yağı ve köpüğü alıp atınız
İlk su seviyesine bir işaret koyup çekeceği su miktarı kadar kaynar su İlâve ederek ağır ateşte iki buçuk saat kaynatıp ateşten alınız
Süzdürüp kullanınız


Jus

boyoz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc52744
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2010
9,593 defa indirildi / yazdırıldı




Bir buçuk litre su yapmak için dana budundan 800 gramlık bir parça alınız. Bunun kemiğinden eti ayırıp kemiği kırdıktan sonra etle beraber tencereye koyunuz. Bir çeyrek litre su ilâvesiyle orta ateşe sürünüz. Koyu maun renginde bir su elde etmek için bir saat kadar çevirerek etin her iki tarafını kızarttıktan sonra içine 1,5 litre su, birer çimdik tuz, biber, 1 büke garni, halka şeklinde doğranmış 2 küçük havuç ile soğan, 2 çivi karanfil ilâve ediniz. İlk kaynamada hafif ateşe çekip 1 saat yavaş yavaş kaynamaya bırakınız. Sonra bir kâseye bezden geçirip soğuyunca üzerinden yağı alıp suyu serin bir yerde saklayınız.

Not: Sert kaynatacak olursanız su bulanık olur, dikkat ediniz. Zira yemeklerin lezzeti önemsiz zannolunan böyle şeylere önem vererek yapmakla elde edilir. Kalan etleri tuzladıktan sonra yemek tabağına koyunuz. Üzerine bir beyaz salça kaplayıp servis yapınız.






JUS CLAIR (BERRAK SALÇA) Tarifleri Fransız Yemekleri



(2 adet JUS CLAIR (BERRAK SALÇA) 102,920 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort