Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kabak Çiçeği Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Çiçeği Dolması

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76528
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,429 defa indirildi / yazdırıldı




Kabak çiçekleri (25 adet)
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Şeker (1 tatlı kaşığı)
Su (1.5 bardak sıcak su)
İç içi:
Soğan (4 adet orta boy)
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
Kuş üzümü (2 çorba kaşığı)
Karabiber (2 çay kaşığı)
Yenibahar (1 tatlı kaşığı)
Kuru nane (2 çorba kaşığı)
Şeker (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Su (1 su bardağı sıcak su)
Tercihe göre toz ya da kabuk tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük kabuk tarçın)

İç Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 bardak sıvı yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanları tencereye fıstıkların üzerine koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın.
Pirinci ayrı bir kapta 5 dakika ılık suda ıslatın. Sonra soğuk su ile iyice yıkayarak süzün.
Pirinci soğan ve fıstık karışımın atıp 10 dakika kadar kısık ateşt< kavurun. Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuş üzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. 1-1.5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece sarmanızın içi hazır olacak.
Hazırladığınız dolma içini, çiğ kabak çiçeklerinin içine dilediğiniz miktarda doldurun. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları tencerenin içine düzgün bir şekilde dizin.
Tencereye yerleştirdiğiniz kabak çiçekleri dolmalarının üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.
Tencereye kabakların üzerini bir taşım geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve kabakların üzerini bir tabak ile kapatın. Sonra tencerenin kapağını da kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına özen göstererek tabaklara alın. Dilerseniz yanlarında çeşitli yeşilikleri ile birlikte servis yapın.

Not: Tencerenin üzerine koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan açmayın. Böylece kabak çiçeklerinin kararmasını önleyebilirsiniz. Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına dikkat edin. Eğer ateş harlı olursa kabak çiçekleri yanabilir. Kabak çiçeği dolmasının yanında serviste havuç ve yeşillik kullanabilirsiniz.


Kabak Çiçeği Dolması

Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119
Şehir: İspanya
Kısa URL: https://ml.md/lc69175
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011
2,400 defa indirildi / yazdırıldı




20 adet kabak çiçeği
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 pirinç
5 su bardağı çamfıstığı
3 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı Tuz
1 tutam karabiber

Pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince ekleyip karıştırın.Kabak çiçeklerinin ağzını parmağınızla açıp iç malzemeyi çay kaşığı ile doldurun ve uçlarını kapatıp ağız kısmı yukarı gelecek şekilde tencereye yan yana dizin.Dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip üzerine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika kadar pişirip ocağı kapatın. En az 1 saat dinlendirip ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın.


Fotoğraf "anne eli" tarafından gönderildi. 30.06.2018


Kabak Çiçegi Dolması

tokmak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc66095
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,524 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Kabak çiçeği (bu tarifte yaklaşık 25 tane)
Her çiçek için küçükse 1 tatlı kaşığı, büyükse 1 yemek kaşığı pirinç
7-8 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
5-6 sap dereotu (ince kıyılmış)
1/3 demetmaydanoz (ince kıyılmış)
1 tane büyük boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 tane domates (rendelenmiş)
3/4 çay bardağı zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, tuz

Temizlenen kabakları iç içe koyarak su dolu bir kaba bırakın.Her ayıkladığımız çiçeği bir diğerinin içine koyun ve bu işlembitene kadar çiçekleri suda bekletin.Dolma içi için gerekli bütünmalzemeyi bir kapta karıştırın. Çiçekleri teker teker çıkarıp içini kaşıkla doldurun. (Çiçeklerin sadece dibinde dolma içi olacak şekilde az koyun.)Ağızlarını büzerek, ağzı yukarıda olacak şekilde tencereye sıkışık sıkışık yerleştirin. Tencerenin tamamen dolması gerekiyor.Üzerine 1 bardak su koyup 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sofraya getirin.


Kabak Çiçeği

nursin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2010
Mesajlar: 21
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc49506
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,715 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 adet soğan
15 adet kabak çiçeği
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık dolma fıstığı
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
yenibahar
tarçın
şeker
dereotu
tuz
karabiber.

Yapılışı
Soğanlar yemeklik doğranır, yağda dolma fıstığı ile kavrulur. Yıkanan ve suları süzülen pirinçler de içine atılarak Şeffaf renk alıncaya kadar kavrulur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve kuş üzümü koyularak pişirilir. Suyunu çekince içine baharattan ve ince kıyılmış dereotları katılarak çiçeklerin içleri doldurulur. Tencereye birbirinin üzerini kapatacak şekilde dizilir. Üzerine porselen tabak koyularak 1 bardak su ilavesi ile pişirilir. Soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz.


Kabak Çiçeği Dolması

rabia93
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 1
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17575
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
2,456 defa indirildi / yazdırıldı




malzemeler
kabak çiçeği
bulgur
tuz
su
fasülye
sarımsak
tereyağı

yapılışı
1.Gündoğumuyla beraber dolma kabağı çiçekleri toplanır.
2.Islatmadan temizlenir.
3.Bulgur ıslatılır ve yeterince tuz atılır.
4.Tencerenin altına bir sıra taze fasülye döşenir.
5.Çiçeklerin hepsi bulgurla doldurulur.
6.Dolurulan çiçekler tencereye düzgünce yerleştirilir.
7.Üzerine 1 sıra fasülye döşenir.
8.Bir miktar su koyulur.
9.Kısık ateşte pişirilir
10.Piştikten sonra eritilen tereyağına birkaç diş dövülmüş sarımsak atılır.
11.Bu karışım dolmanın üzerine dökülür.

not:kabak çiçeğinin içine fazla bulgur doldurulmaz.
dolmanız servise hazır afiyet olsun


Kabak Çiçeği Dolması

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12724
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2007
2,855 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için).
Tamamen kapalı ve iri olanlarından 20 tane kabak çiçeği,
bir dilim bayat ekmek,
3 çorba kaşığı süt,
zeytinyağına yatırılmış 8 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı merzengûş,
3 çorba kaşığı un,
1 bardak zeytinyağı
yeteri kadar tuz,
1/2 demet maydanoz.

Yapımı: Bayat ekmek içini sütle ıslatarak bir porselen kâsenin içine ufalayın. Yıkanmış ve kıyılmış olan maydanozla havanda ezilmiş ançüez filetolarını, merzengûşu ve bir tutam tuzu da kâsedekilere katarak hepsini birbirine iyice yedirin. Dolmanın harcı hazırlandıktan sonra kabak çiçeklerini temizleyin ve saplarını birer santim bırakarak kesin. Sonra çiçeklerin üst kısımlarını aralayarak hazırladığınız harçtan içlerine doldurun ve elinizle çiçeklerin ağzını örtüp bunları una bulayın.
Dolmalar hazırlandıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartarak servis tabağına dizin ve sıcak sıcak servis yapın.


KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11682
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
3,125 defa indirildi / yazdırıldı




20 kadar iri kabak çiçeği
1 sosis
25 gram salam
25 gram rendelenmiş kaşer peyniri
2 yumurta, yeteri kadar un
kurutulmuş ekmek tozu ve süt
bol zeytinyağı
bir çimdik cevzi bevva
yeteri kadar tuz ve karabiber

Çok taze olacak kabak çiçeklerinin saplarını bir makasla kestikten sonra bunları bir kaptaki suya sokup çıkararak iyice yıkamalı.
Beri yanda makineden geçirilmiş sosisle salamı ve bir çimdik cevz-i bevvayı bir kaseye koymalı. Buna rendelenmiş peynirle bir yumurta sarısını katmalı iyice karıştırdıktan sonra bu karışımla kabak çiçeklerini doldurmalı.
Bir yumurta sarısıyle iki yumurta akını bir tutam tuzla hafifçe çırpmalı. Doldurulmuş kabak çiçeklerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en sonunda da kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve kızgın zeytinyağının içine atıp nar gibi kızartmalı. Sıcak sıcak ve kıtırlı servis yapmalı.



Çiçek Dolma

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7569
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
5,057 defa indirildi / yazdırıldı




30-35 ad. kabak çiçeği
300 gr. koyun kıyması
1 soğan
3 domates
yarım demet maydanoz
yarım su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Tuz

Kabak çiçeklerini yırtmadan temizce yıkayalım. Uygun bir kaba kıymayı, doğranmış soğanları, rendelenmiş domatesleri, yıkanmış pirinci, 1 çay bardağı suyu, 1 kaşık margarini, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu koyup, hepsini birlikte karıştıralım. Ayrı bir tencerede kalan yağı eritip, salçayı katarak ezelim. Hazırladığımız harcı kabak çiçeklerinin içine doldurup, çiçeğin yapraklarını içe doğru kapatalım. Yağ ile birlikte hazırladığımız salçalı tencereye dizelim. Üzerini bir tabak ile örterek dolmaların seviyesine kadar su ilave edip hafif ateşte pişirelim.


ML® Kabak Gondolu için tıklayın




Kabak Çiçeği Dolması

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc6955
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,007 defa indirildi / yazdırıldı




12 kabak çiçeği
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu

Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın, sularının süzülmesi için ters çevirip dizin. Soğanı diş şeklinde çentin. Pirinci yıkayın süzün. Kuş üzümünü içinde ılık su olan bir kaseye koyun, 10-15 dakika bekletin, suyunun içinde çöplerini ayıklayın, süzün. Dereotunu yıkayın, kalın saplarını atın, ince ince kıyın. Tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyup soğan ve fıstığı kavurun, pembeleşince pirinci ekleyin. Pirinçler saydam bir görünüş alana kadar kaşıkla çevirerek kavurmaya devam edin. Pirincin üstünü 1 santim geçecek kadar sıcak su ve tuzu ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alınca kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tarçın, toz şeker ve dereotunu koyun, karıştırın. Suları süzülmüş kabak çiçeklerini avucunuza alın, üst yapraklarını zedelemeden açın, küçük bir tahta kaşıkla sıkı bir şekilde doldurun, yaprakların uçlarını birbiri üstüne katlayarak kapatın, dolmaları küçük bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yanyana dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun, porselen bir tabağı üzerlerine kapatın, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı açınca porselen tabağı çıkartın, kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün, kapatıp dolmaları tenceresi içinde soğumaya bırakın. Kabak çiçekleri çok kırılgan olduklarından yıkarken veya doldururken zedelendiği takdirde atmayın, kabak çiçeği kızartması yapın. Dolmaları soğuduktan sonra tencereden çıkarırken şekillerini bozmamaya dikkat edin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.02.2022






Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri Bıldırcın Dolması Tarifleri



(29 adet Kabak Çiçeği Dolması 623,725 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort