|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177117
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
25-30 adet kabak çiçeği
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1.5 su bardağı pirinç
Yarım bardak sıcak su
Birer tutam taze nane, maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
Öncelikle ön hazırlık olarak; soğanları küp küp doğrayın. Domatesi rendeleyin. Bütün yeşillikleri ince ince kıyın. Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek çıkartın. Sonra sarı kısımları alın. Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp soğanları kavurun. Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domateslerle beraber karabiber, tuzu ekleyin. Yarım bardak sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirin. Dinlendirdikten sonra kıyılmış yeşilliklerin tamamını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek şekilde doldurun. Çiçeklerin hepsini üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek şekilde ılık su ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar dakika pişirin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174007
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet kabak çiçeği
1 adet domates
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Kuru nane
Tuz
Kabak çiçeklerini bol su ile yıkayın.
İçindeki sarı kısımları, çiçekleri yırtmamaya özen göstererek koparın.
Sonra bitkinin sapları koparın. Soğuk suya koyup bekletin.
Soğanları küp küp doğrayın.
Domatesi de rendeleyin.
Dereotunu da ince ince kıyın.
Soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine de yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domates, kuru nane, sıcak su ve karabiberi de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
İç harcı ocaktan alıp bir süre dinlendirin. Ardından doğranmış dereotunu ekleyip harmanlayın.
Hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin içine doldurarak tencereye dizin.
Dizilen dolmaların üzerine bir-iki kaşık zeytinyağı ve tuz gezdirerek bir çay bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172290
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
140 g pirinç
24 adet kabak çiçeği
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
4 adet taze soğan, ince doğranmış
4-5 dal taze nane
10 dal maydanoz, ince kıyılmış
1 adet büyük boy domates, ince doğranmış
100 ml zeytinyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 ½ çay kaşığı tuz
30 ml limon suyu
400 ml su
Pirinci bir kaba alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyip 3-4 defa kırmadan nişastalı suyu çıkana kadar yıkayın. 20 dakika kadar son suda bekletin. Sonra yıkayıp süzün.
Kabak çiçeklerinin içlerinde, en ortasındaki beyaz uzantıyı dikkatlice koparıp temizleyin. Çiçeklerin dışında sap kısmına yakın bulunan yaprağa benzer ince çıkıntıları ayıklayın. Soğuk su dolu bir kapta bekletin.
İç harcı için soğan, taze soğan, taze nane, maydanoz ve domatesleri geniş bir kâsede pirinç, 30 ml zeytinyağı, karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın.
Kabak çiçeklerini hazırladığınız karışımla eşit şekilde doldurun. Çiçeklerin açık kısmını çevirerek kapatın.
Çevirip kapadığınız kısımlar üste gelecek şekilde dik olarak geniş bir tencereye dizin.
Limon suyunu 70 ml zeytinyağı, ½ çay kaşığı tuz ve 400 ml suyla karıştırın. Kabak çiçeklerinin üzerine gezdirin.
Yağlı kâğıtla üzerini kaplayın ve tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Servis etmeden önce 30 dakika dinlendirin.
Not: Kabak çiçeği dolması, bahçeden sofraya tazeliğin timsalidir. Kabak çiçekleri sabah erkenden güneş yükselmeden en canlı halleriyle toplanır. Özellikle Ege bölgesinde yaz aylarının en tipik dolmalarından biridir. Soğuk yenebildiği gibi, ılık olarak yanında sarımsaklı yoğurtla hafif bir öğle yemeği yerine de geçebilir.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171011
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
99 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak Çiçeği 30 Adet
Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
Soğan 2 Adet
Maydanoz 0.5 Demet
Taze Nane 0.5 Demet
Dereotu 0.5 Demet
Kuş Üzümü 0.5 Çay Bardağı
Dolmalık Fıstık 0.5 Çay Bardağı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Yenibahar 1 Çay Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Önce kabak çiçeklerini soğuk suyla ıslatıp, içlerindeki polenli kısımlarını çıkartıyoruz. Çiçekleri yıkarken baş aşağı yıkayın ki şekilleri bozulmasın.
Daha sonra dolma içimizi hazırlıyoruz. Önce soğanları ve fıstıkları kavurup pirinci ekliyoruz. Sonra tüm baharatları ekliyoruz. Ocaktan indirdikten sonra tüm yeşilliklerini ekleyip ılımaya bırakıyoruz. Hazırladığınız iç harcı muhakkak ılık hale getirin yoksa çiçekleriniz zarar görebilir.
Çiçeklerin içine bir çay kaşığından biraz fazla iç harçla doldurup tencereye dizin. Doldurma işlemi bittikten sonra üzerine bir su bardağı su ekleyip en küçük ateşte, kısık ateşte pişmeye bırakın. Dolmalarınızı ılık olarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163719
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 adet kabak çiçeği
3 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
3-4 çorba kaşığı su
Tuz
Karabiber
1'er demet kıyılmış maydanoz, taze nane ve dereotu
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet domates
Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun. Pirinç biraz yenilecek kıvama gelene dek pişirip sotelenen soğana ekleyin. Tuz, karabiber, maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip, harmanlayın. Dolmalık fıstık ve kuru üzümü ekleyin. Geniş tabanlı bir tencerenin dibini domates dilimleriyle kaplayın. Kabak çiçeklerinin tozunu almak için ılık suya batırıp çıkarın. İçlerini hazırladığınız harç ile doldurup, tencereye yerleştirin. Üzerine kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirin. Ocağa oturtup, 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
iltifat
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 27 Şehir: Battalgazi |
Kısa URL: https://ml.md/lc155314
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet kabak çiçeği
Yarım su bardağı pirinç
1 küçük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay aşığı tuz
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı kekik
1 fiske zerdeçal
1 fiske şeker
1 tutam kıyılmış maydonoz
1 tutam kıyılmış dereotu
3 su bardağı su
Kabak çiçeklerini yıkayıalım ve yeşil saplarını kopartalım. İçlerindeki çiçek tohumcuklarını çıkartalım. Ayrı bir yerde soğanı ince ince doğrayalım. Su ekleyip kısık ateşte hafifçe pişirelim. Soğanlara ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri ilave edelim ve biraz daha su ekleyip hafifçe diriliğini kıralım. Ayıklayıp önceden ıslattığımız kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları ilave edelim. Baharatları, tuzu ve şekeri ilave edelim. Kıyılmış maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız kabak çiçeklerini bu harç ile doldurup düz dipli tenceremize yerleştirelim.Üzerine kalan suyumuzu ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim. Ocaktan almaya yakın zeytinyağını üzerinde gezdirelim ve kapağı kapatıp bir süre dinlendirelim.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc154760
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2020
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 adet limon
3'er dal dereotu ve maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Yenibahar
Üzeri için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. Toz şekeri, baharatları ve tuzu ilave edin. 1 su bardağı sıcak su katın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip ocaktan alın. Limon suyu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Kabak çiçeklerinin yeşil kısımlarını ve ortadaki taç kısmını çiçeklere dikkat ederek koparın. Yıkayıp sularının süzülmesi için ters çevirin. Hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin yarısına kadar doldurun. Çiçeklerin uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı, tuz ekleyin. Dolmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan limon suyunu üzerine gezdirip ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
ragıp bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152676
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020
416 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
5 dal yeşil soğan
5 dal Maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane
200 Gr (1 bardak) kısa taneli pirinç
100 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı beyaz toz biber
1/2 çay kaşığı toz şeker
1 adet domates
1/2 soğan
16 adet kabak çiçeği (tercihen erkek)
1/2 limon
Soğanları yıkayın ve dışındaki bir tabakayı ayırın. İnce ince doğrayın. Maydanoz, nane ve dereotunun yapraklarını ayıklayıp ince doğrayın. Sapları bir kenara koyun. Pirinci soğuk su ile yıkayın, süzüp bir kâseye koyun. Zeytinyağının yarısını, yeşil soğanı, tuz, karabiber, şeker ve yeşilliklerin yapraklarını ekleyip pirinç ile karıştırın. Karışımın üzerine domates rendeleyin.
Kabak çiçeklerinin saplarını ayıklayıp çiçekleri nazikçe açıp bir yemek kaşığı ile iç harcı doldurun . En geniş yaprağı karışımın üzerine kapatıp diğer yaprakları katlamaya devam edin.
Geniş bir tencereye (yaklaşık 25 cm çapında) 20 cm lik bir tabağı ters çevirip koyun. Maydanoz, dereotu ve nanenin saplarını tabağın kenarına serpiştirin. Tabağın ortasına yarım soğanı koyun. Etrafına , kabak çiçeklerinin sap kısmı yukarıda ; çiçekleri aşağı olucak şekilde yerleştirin. Kalan zeytinyağı ve 50 ml ılık suyu ekleyin. Kaynatın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dk pişirin. 15 dk sonra kontrol edin ve suyu azalmışsa 50 ml daha su ekleyin. Ocağın altını kapatıp yarım limonu sıkın, kapağını kapatıp 15 dk dinlendirin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
veysi
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152610
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2020
540 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
30 adet kabak çiçeği
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy domates
1,5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
1/4 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tane karabiber
Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin ardından dereotu yapraklarını incecik kıyın, sonrasında kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları tek tek çıkartın.
Çiçeklerin içinde bulunan sarı kısımları dikkatli bir şekilde alın, bu işlemin yapraklara zarar vermemeye dikkat edin. Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerede ısıttıktan sonra kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kavurun. Pirinçleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tencereye alın ve şeffaf bir görünüm kazanana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domatesi katıp karıştırın, taze çekilmiş tane karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yemeğin çekmesi ve soğuması için kısa süre dinlendirip kıyılmış dereotuyla harmanlayın. Hazırladığınız dolma harcından azar azar alıp çiçeklerin iç kısımlarını doldurun. Çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayıp katlama yeri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin.
Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin ve ağırlık yapması için; bir kapak kapatıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, kontrollü bir şekilde pişirmeye başlayın.
Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Not: Kabak çiçeklerini yırtılmaması için hazırladığınız iç harçla çok fazla doldurmayın.Kabak çiçeklerinin körpe olanlarını mümkünse dalından koparıp erken saatlerde kapanmadan toplayın.Hazırladığınız zeytinyağlı dolma içini çok fazla pişirmeyin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152488
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020
505 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-20 adet kabak çiçeği
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1.5 su bardağı pirinç
Yarım bardak sıcak su
Dereotu (az miktar)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kuru soğanları küp küp doğrayın. Ortadan bölünen ve uç kısımları alınmış domatesleri ince kısımla rendeleyin. Elinizdeki dereotu yapraklarını ipince olacak şekilde kıyın. Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek çıkartın. Yapraklara zarar vermeden, çiçeklerin içerisindeki sarı kısımları alın. Zeytinyağının yarısını geniş bir tencereye döküp yağınız ısınınca kuru soğanları bu yağda renk alana kadar kavurun. Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domateslerle beraber karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ekleyerek düşük ateşte suyu çekilene kadar karıştırarak pişirin. Sosun oturması için kısa bir süre dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın. Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin. Kalan zeytinyağını tenceredeki dolmaların üzerlerinde gezdirip, dolmaların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kabak çiçeği dolmanızı kısık ateşte 30 dakika pişirin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
Bayramcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc143277
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 adet kabak çiçeği
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı ılık su
Karabiber
Tuz
Kabak çiçeklerini soğuk su ile narince yıkayın.
Pirinç, domates, baharatlar ve zeytinyağını karıştırarak klasik dolma içi hazırlayın. Hazırladığınız iç ile çiçekleri doldurun.
Kısık ateşte pişirdikten sonra soğuk olarak servis edin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142577
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
25-30 adet kabak çiçeği
2 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet dereotu
Yarım kırmızı biber
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 adet kesme şeker
3+1 çay bardağı su
Kabak çiçeklerini bol su ile yıkayın. İçindeki sarı kısımları, çiçekleri yırtmamaya özen göstererek koparın. Sonra bitkinin sapları koparın. Soğuk suya koyup bekletin.
Soğanı ince ince kıyın, fıstık, şeker ve ince ince doğradığınız kırmızı biberi zeytinyağı ile kavurun. Pirinçleri ve üzümü ilave ederek karıştırın. Biraz kavurduktan sonra nane ile domates rendesi ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edin. Suyunu koyup pişirin. Altını kapattığınız tencereye ince doğranmış dereotu, karabiber, tuz, yenibahar ve tarçını ilave edin. Demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin içine doldurarak tencereye dizin. Dizilen dolmaların üzerine bir-iki kaşık zeytinyağı ve tuz gezdirerek bir çay bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135150
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kabak çiçeği
1 adet soğan
5 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Önce pirinçlerimizi güzelce yıkalayım ve süzülmelerini sağlayalım. Pirinçlerimiz süzülürken, çiçeklerin içlerindeki parçaları tabanını delmeyecek şekilde kopartıp çiçeklerimizi yıkayıp süzülmeleri için kağıt havlunun üstüne koyalım. Kuş üzümümüzü bir kaseye koyalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Soğanımızı incecik doğrayalım ve zeytinyağında bir fiske şeker ile kavuralım daha sonra fıstıklarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Fıstıklarımız pembeleşince üzerine pirinçlerimizi ekleyelim. Daha sonra suda bekletilip, temizlenen üzümlerimizi ilave edelim. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişirilirelim. İç pilavımız soğuduktan sonra kabak çiçeklerinin içini doldurulup, yaprakları ile üstü kapatalım. Çiçeklerimizi tencereye dizilip, yarısına gelecek kadar su koyup.Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc130671
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
1,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet kabak çiçeği
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet ince kıyılmış soğan
1 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı su
5-6 dal taze nane
10 dal ince kıyılmış maydanoz
Zeytinyağında fıstıkları kavurun. 1 adet kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, tuz, karabiber, tarçın ve yenibaharı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kuş üzümü ve suyu katıp kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız dolma içine ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip kabak çiçeklerinin içine doldurun. Kalan soğanı da kıyın ve fırın tepsisine bir kat kıyılmış soğanı yayın. Kabak çiçeklerini üzerine dizin. Üzerine çok az su gezdirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
parametre
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc118529
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elmas Türker
500 gram kabak çiçeği
1 çay bardağı pirinç
100 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Malzemenin hepsini karıştırıp bir su bardağı suda biraz pişirelim çiçekleri temizleyip pişirdiğimiz içten doldurup ağzını kapatıp tencereye üzerini fazla geçmeyen su ilave edip orta ateşte yarım saat pişirelim. 15 dakika dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurt ve iki kaşık tereyağı pul biberle beraber sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapılır.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
ayol
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc118486
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016
1,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Güngör
20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Nane
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan) Yemeklik doğradığınız soğanı, zeytinyağında kavurun üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi, yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın. Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin tuzunu ve suyunu koyup pişirin.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc118362
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Yıldız
20 adet kabak çiçeği
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
½ yemek kaşığı salça
250 gr. tereyağı
Karabiber
Nane
Tuz
½ çay bardağı su
3 diş sarımsak
1 adet soğanımızı doğrayıp, yarım yemek kaşığı salçamızı da ekleyip soğanla birlikte kavuralım. Bulgurumuzu ve baharatlarımızı da ekleyelim. Yarım çay bardağı suyumuzu da ekleyip bulgurumuzu biraz öldürelim. Harcımız hazır olduktan sonra çiçeklerimizi dolduralım üzerine biraz yağ gezdirelim. Arasından görünecek kadar suyu koyup ocağımıza alalım. Kısık ateşte pişirelim servis yaparken üzerine tereyağı eritelim sarımsakları ezip üzerine ekleyelim.
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99234
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kabak çiçeği
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
Tencereye soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Yıkanmış pirinci, baharatları yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekledikten sonra zeytinyağı ekleyip ocakta az su ilave ederek 15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın. Kabak çiçeklerinin içine kaşıkla koyup tencereye dizin. Üzerine de çok az su, şeker, limon suyu biraz da zeytinyağı ekleyerek 25 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak ikram edin.
|
Kabak Çiçeği Sarması |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc97586
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2014
2,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak çiçeği
İçi için:
500 g yağlı koyun döşü kıyması
5 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer iç malzemeleri ile iyice karıştırılır.
Kabak bitkisinin sarı çiçekleri haşlanmadan ya da 1-2 dakika sıcak suya batırılır.
Kabak çiçekleri hazırlanan iç ile sarılarak biraz sıktırılır ve bir tencereye dizilir.
Üzerine etsuyu ve tuz eklenir, bir tabakla kapatılır. Hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Fotoğraf "yeni doğan" tarafından gönderildi. 11.12.2020
|
Kabak Çiçeği Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96340
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
2,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar kabak çiçeği
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Kabak çiçekleri yıkanır, kurulanır ve hazırlanan içle doldurulur ve tencereye dizilir.
Et suyu ve tuzu eklenir.
Dolmaların üzerine önce bir tabak kapatılır sonra tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
|
|