Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ciğer Dolması Tarifleri > Kabak Çiçeği Dolması (29 adet - 623,785 defa bakıldı)

Kabak Çiçeği Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiçek Dolma

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7569
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
5,057 defa indirildi / yazdırıldı




30-35 ad. kabak çiçeği
300 gr. koyun kıyması
1 soğan
3 domates
yarım demet maydanoz
yarım su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Tuz

Kabak çiçeklerini yırtmadan temizce yıkayalım. Uygun bir kaba kıymayı, doğranmış soğanları, rendelenmiş domatesleri, yıkanmış pirinci, 1 çay bardağı suyu, 1 kaşık margarini, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu koyup, hepsini birlikte karıştıralım. Ayrı bir tencerede kalan yağı eritip, salçayı katarak ezelim. Hazırladığımız harcı kabak çiçeklerinin içine doldurup, çiçeğin yapraklarını içe doğru kapatalım. Yağ ile birlikte hazırladığımız salçalı tencereye dizelim. Üzerini bir tabak ile örterek dolmaların seviyesine kadar su ilave edip hafif ateşte pişirelim.


ML® Kabak Gondolu için tıklayın




KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11682
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
3,125 defa indirildi / yazdırıldı




20 kadar iri kabak çiçeği
1 sosis
25 gram salam
25 gram rendelenmiş kaşer peyniri
2 yumurta, yeteri kadar un
kurutulmuş ekmek tozu ve süt
bol zeytinyağı
bir çimdik cevzi bevva
yeteri kadar tuz ve karabiber

Çok taze olacak kabak çiçeklerinin saplarını bir makasla kestikten sonra bunları bir kaptaki suya sokup çıkararak iyice yıkamalı.
Beri yanda makineden geçirilmiş sosisle salamı ve bir çimdik cevz-i bevvayı bir kaseye koymalı. Buna rendelenmiş peynirle bir yumurta sarısını katmalı iyice karıştırdıktan sonra bu karışımla kabak çiçeklerini doldurmalı.
Bir yumurta sarısıyle iki yumurta akını bir tutam tuzla hafifçe çırpmalı. Doldurulmuş kabak çiçeklerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en sonunda da kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve kızgın zeytinyağının içine atıp nar gibi kızartmalı. Sıcak sıcak ve kıtırlı servis yapmalı.



Kabak Çiçeği Dolması

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc6955
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,007 defa indirildi / yazdırıldı




12 kabak çiçeği
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu

Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın, sularının süzülmesi için ters çevirip dizin. Soğanı diş şeklinde çentin. Pirinci yıkayın süzün. Kuş üzümünü içinde ılık su olan bir kaseye koyun, 10-15 dakika bekletin, suyunun içinde çöplerini ayıklayın, süzün. Dereotunu yıkayın, kalın saplarını atın, ince ince kıyın. Tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyup soğan ve fıstığı kavurun, pembeleşince pirinci ekleyin. Pirinçler saydam bir görünüş alana kadar kaşıkla çevirerek kavurmaya devam edin. Pirincin üstünü 1 santim geçecek kadar sıcak su ve tuzu ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alınca kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tarçın, toz şeker ve dereotunu koyun, karıştırın. Suları süzülmüş kabak çiçeklerini avucunuza alın, üst yapraklarını zedelemeden açın, küçük bir tahta kaşıkla sıkı bir şekilde doldurun, yaprakların uçlarını birbiri üstüne katlayarak kapatın, dolmaları küçük bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yanyana dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun, porselen bir tabağı üzerlerine kapatın, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı açınca porselen tabağı çıkartın, kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün, kapatıp dolmaları tenceresi içinde soğumaya bırakın. Kabak çiçekleri çok kırılgan olduklarından yıkarken veya doldururken zedelendiği takdirde atmayın, kabak çiçeği kızartması yapın. Dolmaları soğuduktan sonra tencereden çıkarırken şekillerini bozmamaya dikkat edin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.02.2022


Kabak Çiçeği Dolması

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12724
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2007
2,855 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için).
Tamamen kapalı ve iri olanlarından 20 tane kabak çiçeği,
bir dilim bayat ekmek,
3 çorba kaşığı süt,
zeytinyağına yatırılmış 8 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı merzengûş,
3 çorba kaşığı un,
1 bardak zeytinyağı
yeteri kadar tuz,
1/2 demet maydanoz.

Yapımı: Bayat ekmek içini sütle ıslatarak bir porselen kâsenin içine ufalayın. Yıkanmış ve kıyılmış olan maydanozla havanda ezilmiş ançüez filetolarını, merzengûşu ve bir tutam tuzu da kâsedekilere katarak hepsini birbirine iyice yedirin. Dolmanın harcı hazırlandıktan sonra kabak çiçeklerini temizleyin ve saplarını birer santim bırakarak kesin. Sonra çiçeklerin üst kısımlarını aralayarak hazırladığınız harçtan içlerine doldurun ve elinizle çiçeklerin ağzını örtüp bunları una bulayın.
Dolmalar hazırlandıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartarak servis tabağına dizin ve sıcak sıcak servis yapın.


Kabak Çiçeği

nursin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2010
Mesajlar: 21
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc49506
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,715 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 adet soğan
15 adet kabak çiçeği
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık dolma fıstığı
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
yenibahar
tarçın
şeker
dereotu
tuz
karabiber.

Yapılışı
Soğanlar yemeklik doğranır, yağda dolma fıstığı ile kavrulur. Yıkanan ve suları süzülen pirinçler de içine atılarak Şeffaf renk alıncaya kadar kavrulur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve kuş üzümü koyularak pişirilir. Suyunu çekince içine baharattan ve ince kıyılmış dereotları katılarak çiçeklerin içleri doldurulur. Tencereye birbirinin üzerini kapatacak şekilde dizilir. Üzerine porselen tabak koyularak 1 bardak su ilavesi ile pişirilir. Soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz.


Kabak Çiçegi Dolması

tokmak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc66095
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,524 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Kabak çiçeği (bu tarifte yaklaşık 25 tane)
Her çiçek için küçükse 1 tatlı kaşığı, büyükse 1 yemek kaşığı pirinç
7-8 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
5-6 sap dereotu (ince kıyılmış)
1/3 demetmaydanoz (ince kıyılmış)
1 tane büyük boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 tane domates (rendelenmiş)
3/4 çay bardağı zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, tuz

Temizlenen kabakları iç içe koyarak su dolu bir kaba bırakın.Her ayıkladığımız çiçeği bir diğerinin içine koyun ve bu işlembitene kadar çiçekleri suda bekletin.Dolma içi için gerekli bütünmalzemeyi bir kapta karıştırın. Çiçekleri teker teker çıkarıp içini kaşıkla doldurun. (Çiçeklerin sadece dibinde dolma içi olacak şekilde az koyun.)Ağızlarını büzerek, ağzı yukarıda olacak şekilde tencereye sıkışık sıkışık yerleştirin. Tencerenin tamamen dolması gerekiyor.Üzerine 1 bardak su koyup 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sofraya getirin.


Kabak Çiçeği Sarması

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc97586
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2014
2,461 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kabak çiçeği
İçi için:
500 g yağlı koyun döşü kıyması
5 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer iç malzemeleri ile iyice karıştırılır.
Kabak bitkisinin sarı çiçekleri haşlanmadan ya da 1-2 dakika sıcak suya batırılır.
Kabak çiçekleri hazırlanan iç ile sarılarak biraz sıktırılır ve bir tencereye dizilir.
Üzerine etsuyu ve tuz eklenir, bir tabakla kapatılır. Hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.


Fotoğraf "yeni doğan" tarafından gönderildi. 11.12.2020


Kabak Çiçeği Dolması

rabia93
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 1
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17575
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
2,456 defa indirildi / yazdırıldı




malzemeler
kabak çiçeği
bulgur
tuz
su
fasülye
sarımsak
tereyağı

yapılışı
1.Gündoğumuyla beraber dolma kabağı çiçekleri toplanır.
2.Islatmadan temizlenir.
3.Bulgur ıslatılır ve yeterince tuz atılır.
4.Tencerenin altına bir sıra taze fasülye döşenir.
5.Çiçeklerin hepsi bulgurla doldurulur.
6.Dolurulan çiçekler tencereye düzgünce yerleştirilir.
7.Üzerine 1 sıra fasülye döşenir.
8.Bir miktar su koyulur.
9.Kısık ateşte pişirilir
10.Piştikten sonra eritilen tereyağına birkaç diş dövülmüş sarımsak atılır.
11.Bu karışım dolmanın üzerine dökülür.

not:kabak çiçeğinin içine fazla bulgur doldurulmaz.
dolmanız servise hazır afiyet olsun


Kabak Çiçeği Dolması

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76528
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,429 defa indirildi / yazdırıldı




Kabak çiçekleri (25 adet)
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Şeker (1 tatlı kaşığı)
Su (1.5 bardak sıcak su)
İç içi:
Soğan (4 adet orta boy)
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
Kuş üzümü (2 çorba kaşığı)
Karabiber (2 çay kaşığı)
Yenibahar (1 tatlı kaşığı)
Kuru nane (2 çorba kaşığı)
Şeker (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Su (1 su bardağı sıcak su)
Tercihe göre toz ya da kabuk tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük kabuk tarçın)

İç Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 bardak sıvı yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanları tencereye fıstıkların üzerine koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın.
Pirinci ayrı bir kapta 5 dakika ılık suda ıslatın. Sonra soğuk su ile iyice yıkayarak süzün.
Pirinci soğan ve fıstık karışımın atıp 10 dakika kadar kısık ateşt< kavurun. Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuş üzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. 1-1.5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece sarmanızın içi hazır olacak.
Hazırladığınız dolma içini, çiğ kabak çiçeklerinin içine dilediğiniz miktarda doldurun. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları tencerenin içine düzgün bir şekilde dizin.
Tencereye yerleştirdiğiniz kabak çiçekleri dolmalarının üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.
Tencereye kabakların üzerini bir taşım geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve kabakların üzerini bir tabak ile kapatın. Sonra tencerenin kapağını da kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına özen göstererek tabaklara alın. Dilerseniz yanlarında çeşitli yeşilikleri ile birlikte servis yapın.

Not: Tencerenin üzerine koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan açmayın. Böylece kabak çiçeklerinin kararmasını önleyebilirsiniz. Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına dikkat edin. Eğer ateş harlı olursa kabak çiçekleri yanabilir. Kabak çiçeği dolmasının yanında serviste havuç ve yeşillik kullanabilirsiniz.


Kabak Çiçeği Dolması

Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119
Şehir: İspanya
Kısa URL: https://ml.md/lc69175
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011
2,401 defa indirildi / yazdırıldı




20 adet kabak çiçeği
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 pirinç
5 su bardağı çamfıstığı
3 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı Tuz
1 tutam karabiber

Pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince ekleyip karıştırın.Kabak çiçeklerinin ağzını parmağınızla açıp iç malzemeyi çay kaşığı ile doldurun ve uçlarını kapatıp ağız kısmı yukarı gelecek şekilde tencereye yan yana dizin.Dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip üzerine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika kadar pişirip ocağı kapatın. En az 1 saat dinlendirip ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın.


Fotoğraf "anne eli" tarafından gönderildi. 30.06.2018


Kabak Çiçeği Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96340
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
2,053 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar kabak çiçeği

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Kabak çiçekleri yıkanır, kurulanır ve hazırlanan içle doldurulur ve tencereye dizilir.
Et suyu ve tuzu eklenir.
Dolmaların üzerine önce bir tabak kapatılır sonra tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.


Kabak Çiçeği Dolması

mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc99234
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014
2,021 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kabak çiçeği
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker

Tencereye soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Yıkanmış pirinci, baharatları yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekledikten sonra zeytinyağı ekleyip ocakta az su ilave ederek 15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın. Kabak çiçeklerinin içine kaşıkla koyup tencereye dizin. Üzerine de çok az su, şeker, limon suyu biraz da zeytinyağı ekleyerek 25 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak ikram edin.


Kabak Çiçeği Dolması

parametre
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc118529
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,825 defa indirildi / yazdırıldı




Elmas Türker

500 gram kabak çiçeği
1 çay bardağı pirinç
100 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Malzemenin hepsini karıştırıp bir su bardağı suda biraz pişirelim çiçekleri temizleyip pişirdiğimiz içten doldurup ağzını kapatıp tencereye üzerini fazla geçmeyen su ilave edip orta ateşte yarım saat pişirelim. 15 dakika dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurt ve iki kaşık tereyağı pul biberle beraber sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapılır.



Kabak Çiçeği Dolması

ayol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc118486
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016
1,649 defa indirildi / yazdırıldı




Nevin Güngör

20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Nane
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan) Yemeklik doğradığınız soğanı, zeytinyağında kavurun üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi, yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın. Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin tuzunu ve suyunu koyup pişirin.



Kabak Çiçeği Dolması

çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc118362
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,465 defa indirildi / yazdırıldı




Arzu Yıldız

20 adet kabak çiçeği
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
½ yemek kaşığı salça
250 gr. tereyağı
Karabiber
Nane
Tuz
½ çay bardağı su
3 diş sarımsak

1 adet soğanımızı doğrayıp, yarım yemek kaşığı salçamızı da ekleyip soğanla birlikte kavuralım. Bulgurumuzu ve baharatlarımızı da ekleyelim. Yarım çay bardağı suyumuzu da ekleyip bulgurumuzu biraz öldürelim. Harcımız hazır olduktan sonra çiçeklerimizi dolduralım üzerine biraz yağ gezdirelim. Arasından görünecek kadar suyu koyup ocağımıza alalım. Kısık ateşte pişirelim servis yaparken üzerine tereyağı eritelim sarımsakları ezip üzerine ekleyelim.



Kabak Çiçeği Dolması

mor salkım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc135150
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,077 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kabak çiçeği
1 adet soğan
5 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber

Önce pirinçlerimizi güzelce yıkalayım ve süzülmelerini sağlayalım. Pirinçlerimiz süzülürken, çiçeklerin içlerindeki parçaları tabanını delmeyecek şekilde kopartıp çiçeklerimizi yıkayıp süzülmeleri için kağıt havlunun üstüne koyalım. Kuş üzümümüzü bir kaseye koyalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Soğanımızı incecik doğrayalım ve zeytinyağında bir fiske şeker ile kavuralım daha sonra fıstıklarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Fıstıklarımız pembeleşince üzerine pirinçlerimizi ekleyelim. Daha sonra suda bekletilip, temizlenen üzümlerimizi ilave edelim. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişirilirelim. İç pilavımız soğuduktan sonra kabak çiçeklerinin içini doldurulup, yaprakları ile üstü kapatalım. Çiçeklerimizi tencereye dizilip, yarısına gelecek kadar su koyup.Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.



Kabak Çiçeği Dolması

portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc130671
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
1,010 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet kabak çiçeği
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet ince kıyılmış soğan
1 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı su
5-6 dal taze nane
10 dal ince kıyılmış maydanoz

Zeytinyağında fıstıkları kavurun. 1 adet kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, tuz, karabiber, tarçın ve yenibaharı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kuş üzümü ve suyu katıp kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız dolma içine ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip kabak çiçeklerinin içine doldurun. Kalan soğanı da kıyın ve fırın tepsisine bir kat kıyılmış soğanı yayın. Kabak çiçeklerini üzerine dizin. Üzerine çok az su gezdirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.



Kabak Çiçeği Dolması

ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc142577
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

25-30 adet kabak çiçeği
2 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet dereotu
Yarım kırmızı biber
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 adet kesme şeker
3+1 çay bardağı su

Kabak çiçeklerini bol su ile yıkayın. İçindeki sarı kısımları, çiçekleri yırtmamaya özen göstererek koparın. Sonra bitkinin sapları koparın. Soğuk suya koyup bekletin.
Soğanı ince ince kıyın, fıstık, şeker ve ince ince doğradığınız kırmızı biberi zeytinyağı ile kavurun. Pirinçleri ve üzümü ilave ederek karıştırın. Biraz kavurduktan sonra nane ile domates rendesi ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edin. Suyunu koyup pişirin. Altını kapattığınız tencereye ince doğranmış dereotu, karabiber, tuz, yenibahar ve tarçını ilave edin. Demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin içine doldurarak tencereye dizin. Dizilen dolmaların üzerine bir-iki kaşık zeytinyağı ve tuz gezdirerek bir çay bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.



Kabak Çiçeği Dolması

Bayramcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc143277
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı




25 adet kabak çiçeği
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı ılık su
Karabiber
Tuz

Kabak çiçeklerini soğuk su ile narince yıkayın.
Pirinç, domates, baharatlar ve zeytinyağını karıştırarak klasik dolma içi hazırlayın. Hazırladığınız iç ile çiçekleri doldurun.
Kısık ateşte pişirdikten sonra soğuk olarak servis edin.



Kabak Çiçeği Dolması

veysi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc152610
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2020
540 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

30 adet kabak çiçeği
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy domates
1,5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
1/4 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tane karabiber

Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin ardından dereotu yapraklarını incecik kıyın, sonrasında kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları tek tek çıkartın.
Çiçeklerin içinde bulunan sarı kısımları dikkatli bir şekilde alın, bu işlemin yapraklara zarar vermemeye dikkat edin. Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerede ısıttıktan sonra kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kavurun. Pirinçleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tencereye alın ve şeffaf bir görünüm kazanana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domatesi katıp karıştırın, taze çekilmiş tane karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yemeğin çekmesi ve soğuması için kısa süre dinlendirip kıyılmış dereotuyla harmanlayın. Hazırladığınız dolma harcından azar azar alıp çiçeklerin iç kısımlarını doldurun. Çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayıp katlama yeri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin.
Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin ve ağırlık yapması için; bir kapak kapatıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, kontrollü bir şekilde pişirmeye başlayın.
Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Kabak çiçeklerini yırtılmaması için hazırladığınız iç harçla çok fazla doldurmayın.Kabak çiçeklerinin körpe olanlarını mümkünse dalından koparıp erken saatlerde kapanmadan toplayın.Hazırladığınız zeytinyağlı dolma içini çok fazla pişirmeyin.







Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri Ciğer Dolması Tarifleri



(29 adet Kabak Çiçeği Dolması 623,785 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort