İnce kıyılmış soğanı yağda pembeleştirip küçük doğranmış biberleri öldürün. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin. Kabakların kabuklarını kazıyarak soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayıp pişmekte olan karışıma ilave edin. Üzerine sarımsakları da ince ince kıyarak katın ve 10-15 dk. kabaklar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp yumurtaları üzerine kırın ve karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc2311
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
3,714 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg kabak
1 çay bardağı su
Pul biber (İsteğe göre)
Tuz (İsteğe göre)
Yoğurt
Dövülmüş sarımsak
Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Salça ilave edilir. Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir. Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir. Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır. Yoğurt ve sarımsaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür.
4 kabak
3 domates
1 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5~6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
5~6 dal nane
Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Doğradığınız kabakları ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Domatesler suyunu çekip kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız naneyi ilave edip ocaktan alın.